Acum citesti
Babadag XC: provocarea din Dobrogea


Ne apropiem cu paşi repezi şi siguri de cea de-a doua ediţie a concursului Babadag XC. Cu învăţămintele trase de la prima ediţie a competiţiei, Triton Sport organizează şi în acest an singurul concurs de mountain bike din Dobrogea.

Sugestiv prin însăşi numele concursului, traseul se va desfăşura pe o bună parte din pădurea Babadagului, oraş din judeţul Tulcea. Turele sunt de aproximativ 17 km, urmând ca cicliştii care aparţin diferitelor cluburi de ciclism să concureze 3 ture, cei de la categoria masculin, două, feminin, una. Majoritatea concurenţilor ediţiei 2011 au subestimat dificultatea traseului pe care urmau să îl parcurgă. Considerând că regiunea Dobrogei este o întindere plană, de câmpie, bicicliştii au fost surprinşi constatând că porţiunile de urcări şi coborâri le solicită la maxim pregatirea fizică şi cunoştinţele în mânuirea bicicletei.

Te sfătuim să te pregăteşti temeinic înaintea competiţiei. Echipează-ţi bicicleta de 26” cu anvelope rezistente de mountain bike şi ia-ţi minim un bidon cu apă sau un energizant cu efect rapid. Planifică atent alimentaţia dinaintea şi din timpul concursului. La micul dejun fă-ţi plinul cu carbohidraţi (produse zaharoase şi făinoase: orez, cereale, fructe), iar în timpul competiţiei ia la tine câteva batoane energizante sau geluri. Profită şi de punctele de alimentare de pe traseu ca să îţi faci plinul cu energie.

Categoriile la care te poţi înscrie sunt: masculin (14-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50+), feminin (14-29 ani, 30+), elite şi copii. Premiile se acordă pentru fiecare categorie în parte astfel: premiul I – 350 lei, premiul II – 250 lei, premiul III – 150 lei. La sfârşitul competiţiei, dacă nu vei urca pe podium, vei avea şansa să câştigi la tombolă diverse premii, inclusiv o bicicletă nou-nouţă. Pentru toţi concurenţii, însă, va fi organizată o masă la care ne putem reface forţele şi bea o bere sau un suc ca să avem ocazia să ne cunoaştem mai bine.

Noutatea acestui an este parteneriatul tehnic cu liderul de piaţă mondial în tehnologia de curăţare Karcher. Fiecare bicicletă va fi curăţată cu echipamente profesionale, astfel încât să nu plece nimeni acasă cu “suveniruri” din terenul de la Babadag.

Se anunţă o nouă ediţie de Babadag XC şi mai reuşită decât prima. Sperăm să ne vedem în număr cât mai mare, să ne reîntâlnim cu prietenii de la prima ediţie şi să ne facem noi cunoştinţe. Ca de obicei, vă garantăm organizarea ireproşabilă şi o experienţă palpitantă.

Pentru mai multe informaţii despre concurs, regulamentul acesteia şi înscriere, vizitaţi www.biciclete.ro/babadagxc.

Vezi Comentariu (1)
  • Salut, eu folosesc in mod curent niste Kenda SB8 1.95, pliabile – credeti ca traseul e ok pt ele sau trebuie sa le schimb cu anvelopele de munte? Nu as vrea sa le fac franjuri. Ms.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 3 =