Acum citesti
Cupa Călimani la schi de tură ediţia a 4-a va fi pe 23.01.2016

8999_845106012214131_1154805463330352248_nFoto: GligaTV

Cupa Călimani la schi de tură este unul dintre cele mai frumoase concursuri de acest gen de la noi din ţară, ajuns deja la ediţia a 4-a. Nu doar traseul şi organizatorii merită efortul de a participa ci şi ocazia de a vedea frumoasa zonă a munţilor Călimani şi de a sta la Cabana Lomaş, într-un loc pitoresc de pe Transcălimani, drumul momentan neasfaltat ce face legătura între Ardeal şi Bucovina peste creasta munţilor şi peste vârful Reţiţiş. Cabana Lomaş este uşor accesibilă cu maşina tot timpul anului, fiind la 10 km de localitatea Topliţa.

traseu-1024x570Concursul se desfăşoară pe un traseu de 16 km cu 1200 m diferenţă de nivel pozitivă şi include 5 urcări şi 5 coborâri. El contează ca etapă în cadrul cupei de schi-alpinism a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă. Taxa de participare de 30 de lei se plăteşte la faţa locului, pentru înscrieri şi pentru informaţii suplimentare putând fi accesat site-ul competiţiei.

Topliţa şi Munţii Călimani sunt zone fermecătoare şi, în afara concusului, se pot face ture de vizitare a zonei sau chiar până în creastă dacă vremea o permite. De asemenea, se poate schia pe pârtiile din Topliţa la un tarif ridicol de mic faţă de cel de pe Valea Prahovei. Seara după concurs se încheie la un pahar de voie bună la Cabana Lomaş.

În final, vă prezentăm filmul complet (destul de lung) al ediţiei de anul trecut, realizat de televiziunea locală din Topliţa, GligaTV, prieteni ai concursului încă de la prima ediţie. Chiar dacă nu aveţi timp să îl urmăriţi complet, puteţi spicui fragmente din el pentru a vă da seama de frumuseţea zonei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 3 =