Acum citesti
Arc’teryx lansează clăpari de tură şi un rucsac cu airbag

arcteryx-ski-boot-avy-airbag_hArc’teryx sunt una dintre cele mai mari şi mai inovatoare companii de echipament outdoor din lume, produsele lor de cea mai bună calitate fiind binecunoscute tuturor pasionaţilor de sporturi în natură. Pentru prima dată în istoria lor, aceştia lansează două produse tehnice dedicate schiului off-piste: un clăpar de tură şi un rucsac cu airbag de avalanşă.

Arcteryx-Voltair-30Rucsacul cu airbag este rezultatul a cinci ani de dezvoltare şi include 28 de patente. Numele său este Voltair Avalanche Airbag şi, spre deosebire de sistemele cu capsulă cu gaz, foloseşte un ventilator electric pentru a umfla airbag-ul, asemănător cu modelele Black Diamond JetForce, dar cu o tehnologie destul de diferită. Ventilatorul este de tip centrifugal şi crează o presiune statică suficientă să umfle airbag-urile în câteva secunde, acesta fiind alimentat de la un acumulator litiu-polimer care funcţionează se pare mai bine la frig decât cel de la concurenţă, fiind şi demontabil pentru a uşura transportul. Vor exista două versiuni, de 20 şi 30 de litri, cel de 30 având compartimente specifice pentru echipament şi suport exterior pentru schiuri, iar cel mic având un singur compartiment cu fermoar. Preţurile vor fi de aproximativ 1250 şi 1350 USD.

arcteryx-ski-boot-700x436Al doilea produs este gama de clăpari Procline, care ar trebui să mulţumească atât pe cei ce doresc performanţă la urcare cât şi pentru cei ce doresc precizie la coborâre. Este vorba de şase modele realizate în colaborare cu Salomon. Cea mai mare inovaţie va fi faptul că partea din spate a clăparului va fi din două bucăţi, care vor permite la mers pe lângă un grad de libertate de 50 de grade în faţă şi de 25 în spate şi înclinarea laterală cu 23 de grade înspre interior şi 12 grade spre exterior, lucru ce aduce o precizie mai bună pentru căţărarea pe stâncă şi gheaţă fără schiuri şi la urcarea pantelor mari şi a celor îngheţate. Acest lucru în combinaţie cu talpa rocker Vibram şi inserţiile de poliuretan absorband de şocuri fac ca la mers clăparii să fie deosebit de confortabili. În poziţia blocată pentru coborâre, fibrele de carbon şi plasticul Grilamid ale carcasei fac ca rigiditatea clăparilor să fie foarte bună, comparabilă cu celealalte modele de pe piaţă. O altă noutate este parazăpada inclusă.

Se pare că vor fi trei tipuri de carcase combinate cu două tipuri de ciorapi interiori. La carcase va fi una din carbon, una normală şi una cu forme speciale feminine, iar ca şi ciorapi va exista un model normal şi unul ultra-lejer. Modelul cel mai uşor, din carbon cu ciorapul minimalist va cântări 1.18 kg iar cel cu carcasă şi ciorap normal în jur de 1.27 kg. Preţurile vor varia între 750 şi 1000 USD.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 19 =