Acum citesti
Alexandru Avram despre Moroeni MTB Adventure

Sambata am participat la Moroeni MTB Adventure, un concurs rustic ce incearca sa aduca traditia populara inapoi in zilele tehnologiei. Desi, momentan nu foarte cunoscut de multi biciclisti, a adunat la start nume precum: Razvan Juganaru, Stan George Cristian, Dima Emil, Leonard Barbu si Ionut Sdraila.

aly-avram

Plecasem de acasa foarte motivat, si foare sigur pe mine pentru ca sezonul este inca in plina desfasurare, iar forma mea fizica este poate cea mai buna de pana acum datorita antrenamentelor intense MTB Academy asa ca speram la un rezultat bun.

Dar ca de obicei, socoteala de acasa nu se aseamana cu cea din targ, caci odata ajuns la start si vazandu-mi adversarii emotiile au inceput sa ma cuprinda, dar am incercat pe cat posibil sa fac totul ca la carte.

Dupa ce am facut incalzirea, m-am asezat in roata lui Razvan si asteptam sa inceapa haosul, insa a fost un start destul de arogant, de parca mergeam la plimbare si nu la concurs.

Pe prima urcare am mers foarte grupat cu cei enumerati mai sus, insa nu dupa mult timp, Dima a rupt ritmul si a plecat din pluton inca de la inceputul cursei, dar nimeni nu a avut nicio reactie.

Eu am incercat sa stau cat mai mult cu grupul fruntas, insa pe masura ce kilometrii treceau devenea din ce in ce mai greu, iar primul care s-a taiat a fost Leonard.

Fericit ca am scapt oarecum de unul dintre competitori, am tras de mine cat am putut sa imi iau un avans cat de cat decent pentru a-mi asigura pozitia, terminand astfel prima urcare nu la mult timp in spatele celor fruntasi si sperand ca lucrurile vor deveni mai usoare in ceea ce priveste mentinerea pozitiei.

Cum strategia era facuta, m-am bucurat la maxim de coborarea foarte rapida pe drumul forestier, insa destul de tehnica pe viraje datorita nisipului si pietrisului care marea cu mult dificultatea abordarii virajelor .

Dar cum tot ce este frumos dureaza putin, iar traseul fiind de tip XCO, prima tura din cele doua care le aveam de executat a trecut, urcarea ma astepta din nou.

Avand in vedere ca ramasesem singur, iar adrenalina de pe coborare era prezenta m-am lasat putin dus de val si am uitat ca Leonard era in spatele meu si ca trebuia sa mentin ritmul ca sa nu fiu prins, lucru care era cat pe ce sa se intample caci il zaream in spatele meu si ii simteam prezenta amenintatoare asa ca am fost nevoit sa rup din nou ritmul si sa ma pun serios la munca pentru a nu risca nimc.

Deja invatasem traseul de la prima tura si stiam locurile unde puteam sa fortez asa ca nu am ezitat deloc sa o fac si la final am reusit sa ocup un onorabil loc 2 la general dupa Dima si locul 1 la categoria de varsta.

Moroeni MTB Adventure a fost un concurs care din punctul meu de vedere promite multe pentru viitor, datorita organizatorilor care chiar si-au dat silinta si acest lucru s-a vazut . Sunt fericit de rezultatul obtinut si sper ca voi putea participa si anul viitor.

Material editat de Alexandru Avram.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − eight =