Acum citesti
Făgăraș Rocks! revine în 2023 cu trasee noi și multe noutăți!

Asociația Copiii Universului Magic, organizatorii concursului de alergare pe munte Fagaras Rocks!, vine anul acesta, cu noutăți importante în privința concursurilor și traseelor pregătite de ei în zona de est a munților Făgăraș, o arie mai puțin cunoscută și bătută de bocancii turiștilor.

De la organizator:

  • Făgăraș Rocks! – 3-6 august 2023 – start înscrieri 16 ianuarie – găzduiește si Campionatul Național de Ultraalergare pe #DaraUltraSkyrace și Campionatul Național de Alergare Montană – distanță lungă – #FăgărașSkyrace.
  • Alergăraș în Făgăraș – 6 mai 2023 – start înscrieri 17 ianuarie
  • Negru Vodă UltraSkyrace – 7 octombrie 2023 – start înscrieri 1 martie

Am explorat două zone noi din estul Făgărașilor, mai sălbatice și spectaculoase decât tot ce a avut până acum Făgăraș Rocks!. Da, știu că era deja spectaculos (doar asta căutăm neîncetat, din 2019), dar abia acum scoatem din joben iepurii cei mai grași.

Cei cu mentalitate ultra se vor bucura de *o nebunie de segment nemarcat de traseu, ce face slalom printre lacurile aflate la cea mai mare altitudine din România,* traversează la 2200 m altitudine o rețea hidrografică surprinzătoare, ca apoi să urce abrupt stâncăria ce-i duce la 2500 m;

foto @fagarasrocks

Noua noastră vedetă, Muchia dintre Belii, e cireașa sălbatică și spectaculoasă de pe tortul curselor FR!.

Pasajul în care cobori pe aceasta și traversezi Valea Belia Mare intensifică experiența din toate cele 3 curse Făgăraș Rocks! ce te duc în creasta principală.

Bonus de senzații: contact vizual între alergătorii aflați pe Muchia dintre Belii, cei de pe Șaua Țiganului, cei din creasta Făgărașilor și cei de pe Muchia Babei. Dacă ai zoom, poate vezi și cine te urmărește!

Venim cu *două curse noi* care sărbătoresc ce au acești munți mai fascinant și mai provocator pentru alergarea montană;

*#FăgărașSkyrace (36 km / 2370 m D+)* … înlocuim în programul evenimentului cursa #HermeneasaSkyrace și valorificăm la maxim zona celor 3 muchii menționate mai sus.

*#TheWildTruth* … îți oferim, în sfârșit, ce visăm de câțiva ani: cursa curselor, cursa care va naște cu siguranță legende și care-ți va revela multe adevăruri despre tine însuți, dacă dai curs provocării de *127 km / 10 500 m D+*. E cursa prin care aniversăm 20 de ani de la primul concurs de alergare montană din România: ”Maratonul Sâmbăta – Moldoveanu”. Un traseu ce te duce pe 4 vârfuri de peste 2500 m, te duce pe cel mai înalt punct al Romaniei, te duce pe poteci de creastă sau de pădure și prin zone nemarcate, neumblate, zone sălbatice, pe urmele rezistenței anticomuniste care s-a ascuns si a luptat în acești munți mai bine de 10 ani după al doilea război mondial.

Un traseu ce respiră prin toți porii elementele cheie ale Fagaras Rocks!: #wild #brutal #breathtaking #AlegiAltitudinea #TraimExperienta;

Stim că ne-ați spus mulți că avem cea mai faină și mai primitoare tabără de bază, însă abia în 2023 aceasta se apropie semnificativ de experiența pe care vrem încă de la început să v-o oferim: concerte, atmosferă epică la start, voluntari care iubesc ce fac, o tabără de bază cu camping în poieni desprinse din ilustrate, agrement pe lacuri, activități faine și educative pentru toată familia, unde copiii vor avea în sfârșit activități dedicate. Oaza pentru momente *împreună*;

*Alergăraș în Făgăraș – 6 mai 2023 – start înscrieri 17 ianuarie*

Și aici introducem în traseele *Belvedere* și *Maratonu’ de pe Ardeal* segmente noi, care accentuează esența #MusaiSpectaculos.

Va fi un an de tranziție, cu tot centrul Făgărașului în șantier, o ediție pentru care am deschis înscrierile pentru cursele de trail și urmează să anunțăm în martie ce se întâmplă cu cursele scurte, din jurul cetății. Dacă ne permite evoluția șantierului, continuăm așa cum știi, iar cele de trail se încheie spectaculos cu alergare pe meterezele cetății. Dacă nu, e posibil să scoatem și cursele scurte pe trail. Ușor.

Oricum, după finalizarea lucrărilor, vă invităm în anii viitori în ceea ce e probabil să devină cel mai spectaculos peisaj urban dintre evenimentele de alergare românești.

*Negru Vodă UltraSkyrace – 7 octombrie 2023 – start înscrieri 1 martie*

Evenimentul single race în care traversezi Munții Făgăraș și Iezer Păpușa de la nord la sud, pe urmele întemeietorului de țară, în cursa ce te duce pe unul dintre cele mai frumoase trasee de ultra (peste 80 km) pe care le vei parcurge vreodată.

Intenția era să-l organizăm în 2022; ne-am luat mai mult timp ca să pregătim ceva cu adevărat de poveste. Revenim curând cu detalii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + sixteen =