Acum citesti
Drumul spre adidas TERREX Infinite Trails 2024

Au trecut 5 săptămâni de la precedentul articol, iar pregătirea pentru cursa de 60 km cu 5.200 m  adidas Terrex Infinite Trails a intrat în linie dreaptă. În speranța că va inspira și alți sportivi, amatori și profesioniști, să participe la acest concurs și să se bucure de peisajele austriece și organizarea impecabilă de acolo, Dinu Țurcanu va participa din partea revistei noastre, pentru a lua pulsul evenimentului și pentru a ne povesti cum a fost. Iată ce a făcut Dinu între timp, pregătindu-se pentru acest concurs.

A alergat peste 400 km, acumulând în jur de 14.000 m diferență de nivel. A făcut multe exerciții specifice, lansate în pantă, intervale, tempo run. A făcut ture pe munte care au combinat hike agresiv cu alergarea montană în Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi, Făgăraș și Retezat.

Pentru Dinu o săptămână tipică de antrenament specific pentru acest concurs include 5 antrenamente de alergare, minim un antrenament de forță și minim o tură pe cursieră. Antrenamentele de alergare au inclus 1-2 ture pe munte, de obicei în weekend, dar și în cursul săptămânii, muntele fiind Tâmpa, urcat în antrenament și de 3 ori la rând.

Efectele sunt vizibile, pe munte Dinu se mișca ușor în urcare, viteză este bună și pe plat, simte că antrenamentele lui coach Radu Milea și-au făcut efectul și se simte pregătit să ia în piept cei 5.200 m diferența de nivel de la adidas TERREX Infinite Trails 2024.

Ce urmează acum este partea de planificare. Traseul de concurs va fi studiat pentru a se face planul de cursă, planul de nutriție în cursă și ce o să folosescă în cursa și când. Din fericire Dinu are la dispoziție o descriere amănunțită cu multe momente video ale traseului pe site-ul oficial al cursei. La un astfel de concurs detaliile fac diferența. Nu este loc de surprize, iar echipamentul, nutriția și planul de cursă trebuie pregătite din vreme.

Dinu va pleca spre concurs cu 9 zile mai devreme, urmând să stea câteva zile în Dolomiți având și câteva zile de turism înainte de cursă, pentru ca la start să fie odihnit și în formă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 12 =