Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Scopul principal al Asociaţiei Tură în Natură din Sibiu a fost încă de acum 6 ani, de la înfinţare, acela de a pune în valoare potenţialul cicloturistic din zona Sibiului prin organizarea diferitelor ture tematice, dar mai ales prin amenajarea a 5 trasee cicloturistice în cadrul proiectului UndaVerde.
Provocarea a venit anul acesta când asociația a dorit să pună în valoare o parte din traseul Guşteriţa – Valea Mocăniţa din partea nordică şi deluroasă a Sibiului. Astfel în singura dată rămasă liberă a calendarului competiţional 23.10.2016, într-o zi de toamnă minunată, a fost organizat un nou concurs care doreşte sa devina o tradiţie – SIBIU GUŞTERIŢA MTB, pe un traseu de 20 km ciclabil pentru orice pasionat, îndiferent de vreme.
Traseul a avut de toate: o primă urcare grea de 2,5 km unde s-a desemnat cel mai bun căţărător şi căţărătoare, drumuri forestiere, poteci pline cu frunze, drumuri înierbate, două coborâri mai tehnice, dar mai ales zone cu peisaje superbe înspre zona Sibiului. Startul şi sosirea au fost în locaţia istorică Biserica Fortificată din Guşteriţa, unde a fost suficient spaţiu pentru a amenaja evenimentul în curte, dar şi ca finalul traseului să fie unul mai deosebit.
La startul primei ediţii s-a prezentat un număr impresionant de participanţi, aproximativ 200 deşi cu o zi înainte a plouat. Acestia au fost împărţiţi pe toate categoriile posibile, începând de la family până la veterani. Au fost concurenţi de toate vârstele. Aparte faţă de celălalte concursuri a existat categoria feminin care a luat startul separat, pentru a avea mai mult spaţiu şi pentru a aprecia mai exact concursul.
După conceptul de competiţie denumit MTB şi nu bike race, câştigători am fost cu toţii, dar trebuie amintiti totuşi cei care au reuşit să urce pe podium, anul acesta îndeosebi sibieni. Organizatorii spera ca la anul competiţia să atragă mai mulţi participanţi la nivel naţional concurenta devenind astfel si mai mare.
Categoria juniori 14 – 19 ani
- Pescaru Mario
- Pescaru Patrik
- Macrea Alex
- Nicola Ionuţ
- Costeiu Cristian
Categoria seniori 20 – 29 ani
- Mărăşescu Adrian
- Nemeş Cristian
- Rădoiu Alexandru
- Boboş Abel
- Vladu Daniel
Categoria seniori 30 – 39 ani
- Mareş Alexandru
- Cociuba Marius
- Adam Andrei
- Voluta Valeriu
- Bodareu Pavel
Categoria veterani peste 40 ani
- Veştemean Romulus
- Saroşi Francisc
- Pescaru Marius
- Fogoroş Florin
- Paulo Buentempo
Feminin open
- Balteş Cora
- Deac Alexandra
- Dumitra Daliana
- Nistor Sofia
- Mănăilă Cristina
„La final vrem să precizăm că datorită muncii noastre în echipă dar şi a numeroşilor parteneri am reuşit o nouă competiţie la unul nivel ridicat şi mai ales fără nici un fel de taxă. În speranţa că v-am oferit un concurs deosebit vă aşteptăm şi la anul în zona Sibiului pentru a face trasee deosebite împreună” – a precizat la final de eveniment organizatorul Asociatia Tura in Natura.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.
Locul 2 Feminin e Cioc Alexandra, nu Deac Alexandra.
Merci