Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
A trecut deja ciclul de 4 ani, caracteristic organizării brevetelor din ciclismul de anduranță din categoria 1200 km+, aplicat și în cazul ultra-brevetului Drumul Dunarii Randonneur, iar acum a venit vremea unui nou brevet.
De la organizator:
In anul 2018, in luna august, avea loc in premiera acest eveniment, prin care organizatorul, Asociatia Adevaratii VeloPrieteni doreste sa urmeze exemplul altor brevete similare care se desfasoara in intreaga lume, dar mai ales in Europa, precum Paris-Brest-Paris in Franta, Londra-Edinburg-Londra in Marea Britanie sau 1001 Miglia in Italia. Acum 4 ani, 61 de ciclisti se prezentau la startul acestui ultra-brevet, pentru a parcurge cei aproximativ 1400 km in maximum 5 zile, iar 51 dintre acestia reuseau sa obtina brevetul si medalia aferente acestuia.
Pentru editia a doua, planificata in perioada 26-31 august 2022, organizata pe traseul Bucuresti-Bazias-Bucuresti, de aproximativ 1400 km cu peste 7000 de metri diferenta de nivel, organizatorul a dat drumul la preinscrieri pentru cele 100 de locuri disponibile. Traseul ultra-brevetului include una dintre cele mai pitoresti regiuni din Romania, Defileul Dunarii.
Conditia pentru cei care doresc sa isi rezerve un loc prin preinscriere este sa fi parcurs cel putin un brevet in lungime de 600 km in perioada 2018-2021. Alte detalii legate de preinscriere, care sunt deschide pana in data de 5 iunie, pot fi gasite aici pe site-ul organizatoului.
Ulterior, incepand cu data de 13 iunie 2022, vor incepe inscrierile la eveniment atat pentru cei preinscrisi, cat si pentru ceilalti ciclisti de anduranta care nu s-au preinscris in masura locurilor ramase disponibile, ultima zi de inscrieri fiind in data de 31 iulie 2022. Detalii privind calendarul de desfasurare a activitatilor organizatorice poate fi aflate de pe site-ul organizatorului.
Pentru a obtine omologarea rezultatului, ciclistii vor trebui sa parcurga traseul in maximum 115 ore. Pe traseul Drumului Dunarii vor fi organizate mai multe puncte de control, unele dintre acestea avand si facilitati de odihna si energizare, insa toate detaliile privind desfasurarea evenimentului pot fi aflate din Regulament.
Prin acest eveniment, organizatorul isi propune sa promoveze cele doua rute Eurovelo care trec si prin Romania, respectiv Eurovelo 6 – Drumul fluviilor europene de la Atlantic la Marea Neagra, Dunarea fiind unul dintre aceste fluvii, si Eurovelo 13 – Drumul Cortinei de Fier.
La eveniment, pe langa ciclistii de anduranta romani, deja si-au exprimat dorinta de participare ciclisti din Grecia, Bulgaria, Elvetia, Ucraina si SUA.
Pentru primii 2 ciclisti care vor comenta pe pagina de Facebook a revistei Freerider.ro la postarea acestui articol, cu #DrumulDunariiRandonneur2022 si #RandonneursRomania, organizatorul va oferi cate o preinscriere gratuita. Ulterior, dupa anuntul castigatorilor facut de organizator, acestia vor completa formularul de preinscriere, iar, pana in data de 30 iunie 2022, vor trebui sa isi transforme preinscrierea in inscriere, platind diferenta taxei de inscriere, altfel acestea fiind anulate. Pentru inscriere, ciclistii trebuie sa indeplinesca anumite conditii, care se regasesc in regulamentul de desfasurare a evenimentului (articolul 2).
Obtinerea brevetului aferent Drumului Dunarii Randonneur ofera in anul 2023 o sansa uriasa pentru ocuparea unuia dintre locurile puse la dispozitie de organizatorii monumentului ciclismului de anduranta, Paris-Brest-Paris.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.