Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
A IV-a ediție a evenimentului Cheia MTB Challenge, concurs de mtb, cu o probă de tip XCP și una XCM, va avea loc în weekendul 21-22 septembrie în stațiunea Cheia din județul Prahova.
De la organizator:
La Cheia MTB Challenge, ediția 2019, vor putea concura sportivii legitimați FRC și amatori, iar participarea adulților se va putea face la una din cele două probe: un munte – tura scurtă (23 km) și doi munți – maraton (66 km). Pentru copii, în ziua de duminică, au fost pregătite trasee speciale pentru categoriile de vârstă 3-5 ani, 6-8 ani, 9-11 ani și 12-14 ani. Tinerii minori cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani pot participa la proba un munte.
Traseul vedetă al competiției este cel al celor doi munți. „Parcurgerea traseului 2 munți oferă experienţe de neuitat”, spun organizatorii, „cu căţărări provocatoare, zone de respiro în care poţi admira peisajele de basm de pe munții Ciucaș și Tătaru, unde în timpurile de demult legiunile romane avansau în Dacia, tătarii invadau Transilvania iar Mihai Viteazul trecea în Transilvania cu trupele sale pentru a realiza prima Unire”.
Proba celor 2 munți va avea loc sâmbăta (21 septembrie 2019), startul având loc la ora 10:00. Traseul celor 2 munți are o lungime de 66 km iar diferenţa de nivel este de aproape 1880 de metri. Traseul parcurge munții Tătarului și Ciucaș, atingând înățimi de peste 1400 de metri altitudine. Cel mai înalt punct al traseului este în preajma Vârfului lui Crai (munții Tătarului) cu înălţimea de 1467 m. La pasul Boncuța, mai exact, la cel de al 37 kilometru al traseului, timpul limită va fi de 3 ore și 30 de minute. Timpul mediu de parcurgere al traseului este de 5 ore iar cel limită fiind de 6 ore, în condiţiile unui traseu uscat, în cazuri excepţionale timpul limită se va extinde sau se va aştepta până la sosirea ultimului concurent.
Proba unui munte va avea loc sâmbătă (21 septembrie 2019), startul având loc la ora 10:30. Traseul de tip XCP MTB are o lungime de 23 km iar diferenţa de nivel este de 470 metri. Timpul mediu de parcurgere al traseului este de 1 oră și jumătate, timpul limită fiind de 3 ore în condiţii normale.
La finalul celor două probe, participanții sunt așteptați la o porție de gulaș și bere Zăganul la draft. După premiere, cei înscriși în concurs sunt invitați de organizatori să rămână la tragerea la sorți unde pot câștiga o înscriere gratuită la ediția 2020, geluri, băuturi energizante sau batoane energetice.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.