Acum citesti
Turul Ținutului Secuiesc 2013: Popkov se revanșează, iar Georgiev se îmbracă în albastru

Ultima zi a Turului Ținutului Secuiesc nu este nicidecum una de promenadă pentru protagoniștii cursei, după cum am fi fost tentați să credem. Contratimpul în cățărare din această dimineață se pare că a fost cea mai decisivă etapă de până acum, clasamentul general suferind niște modificări importante. Ucraineanul Vitaly Popkov (ISD) și-a luat revanșa cu vârf și îndesat după două zile șterse din punct de vedere al prezenței în cursă și acum a luat o opțiune serioasă privind victoria finală. Însă, pentru acest lucru, va trebui să-l devanseze pe câștigătorul de ieri, Georgi Georgiev (foto), devenit acum liderul clasamentului general.

georgiev

Primul concurent plecat în cursă a pornit la ora 10, însă de-abia Denys Kostyuk (Kolss Cycling Team) a stabilit un timp cu adevărat greu de bătut, de 12 minute și 44 de secunde, pe cei 5 kilometri ai rutei. Performanța era de bun augur pentru ucrainieni căci Vitaly Buts se afla în fața etapei celei mai importante privind clasamentul general.

Însă, co-naționalul său, Vitaly Popkov, i-a dejucat planurile și, probabil, și pe ale celorlalți concurenți. Dublul căștigător și campion en-titre al Turului Ținutului Secuiesc, Popkov s-a ridicat la renumele cucerit în ultimii ani și a realizat un timp de 12 minute și 16 secunde. Acesta s-a dovedit a fi cel mai bun al zilei, în ciuda performanțelor excelente izbutite de Georgi Georgiev (12’34”) și de Laurent Evrard (Wallonie-Bruxelles) (12’40”). Totuși, bulgarul a fost cel căruia rezultatul de azi-dimineață i-a fost cel mai folositor, întrucât a reușit să îl detroneze pe Buts de pe prima treaptă a podiumului, după ce acesta a sosit la 43 de secunde în urma sa.

De asemenea, Andrei Nechita (România) a încheiat cursa la doar 36 de secunde de Popkov, în ciuda faptului că a evoluat cu bicicleta defectă, schimbătorul de spate devenind nefuncțional după ce cablul sistemului electronic a cedat. Practic, românul a concurat rulând pe o singură viteză, în condițiile în care cei 5 kilometri de urcare spre Harghita Băi au inclus pante mai abrupte și mai line, viraje strânse și o suprafață de rulare cel puțin solicitantă, din plăci de beton. Prin urmare, Nechita a căzut pe locul 5 în clasamentul general, 30 de secunde despărțindu-l de noul lider.

Ultima etapă a Turului Ținutului Secuiesc 2013 este programată a începe astăzi la ora 17. După un scurt periplu prin jurul orașului Miercurea Ciuc, plutonul va parcurge 17 ture pe un circuit amenajat în centrul acestuia, etapa însumând 130 de kilometri.

Clasament etapa 3A
Clasament general
Purtători tricouri distinctive

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 3 =