Acum citesti
Turul Italiei 2014: Orica-GreenEdge își continuă parada prin Peter Weening

Periplul prin Munții Apenini din Il Giro 2014 s-a încheiat ieri, odată cu etapa a 9-a, care a inclus ceva munte mai serios, dar și un finish în cățărare, la Sestola. Din nou părea a fi o scenă potrivită pentru o luptă din clasamentul general, dar mai degrabă protagoniștii etapei au fost Davide Malacarne (Europcar) și Peter Weening (Orica-GreenEdge), olandezul ieșind victorios și, parcă, răzbunând tricoul roz pierdut ieri de coechipierul său, Michael Matthews.

weening

Pentru o etapă montană, cu 3 cățărări incluse, din care ultima de categorie secundă, desfășurarea acțiunii de ieri a fost una în mare parte liniștită. Un grup de 14 oameni a evadat după 50 de kilometri de la start, niciunul dintre componenții acestuia nefiind o amenințare pentru clasamentul general condus de Cadel Evans (BMC). Prin urmare, chiar dacă unele echipe, printre care Lampre-Merida, Garmin-Sharp sau chiar Astana s-au schimbat la trenă de câteva ori, niciuna dintre ele nu a avut vreo intenție serioasă de a-i prinde pe fugari. Momentul care s-a dovedit decisiv ieri s-a consumat cu 19 kilometri înainte de final când Weening a atacat, Malacarne urmându-l la scurt timp. Cei doi au conlucrat bine, chiar dacă în spatele lor lucrurile se agitau.

Adjudecând deja primele două locuri ale etapei prin acţiunea lor, cei doi din faţă încep războiul nervilor, invitându-se unul pe altul să declanșeze sprintul. Malacarne ezită prea mult și olandezul pornește când mai erau vreo 250 de metri, suficient cât să nu-i mai ofere timp italianului pentru depășire. Sosit la 42 de secunde în spatele lor, Pozzovivo poate fi considerat și el unul din învingătorii zilei, evoluția sa ducându-l pe locul 4 al clasamentului general.

Articolul complet poate fi citit aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =