Acum citesti
Triada E-MTB setează primele standarde în competițiile pentru biciclete electrice

Al treilea weekend al lunii septembrie a fost dedicat în exclusivitate bicicletelor asistate electric, cele care în momentul când pedalezi îți oferă un ajutor suplimentar prin aportul unui motor electric. Nu sunt acele biciclete care te duc singure la destinație prin apăsarea unui buton, ci vorbim despre biciclete la care se depune un efort cel puțin la fel de mare ca și în cazul unei biciclete clasică dacă traseele sunt alese corespunzător.

Traseele oferite participanților au fost pe măsură. Cele 3 zile au însumat 62 de kilometri împărțiți în 5 probe speciale, cu 3.665 m de urcare și 3.345 m de coborâre pe potecile din zona Văii Avrigului, Munții Făgăraș. Punctul cel mai înalt a fost atins în ultima zi – Cabana Bârcaciu la 1.550m altitudine. Traseul stabilit cu câteva săptămâni înainte s-a dovedit a fi perfect pentru concurenți, având în vedere că în noaptea de sâmbătă a nins în Munții Făgăraș la peste 2.000m.

20 de temerari au îndrăznit să se înscrie la această competiție, în ciuda prognozelor subre pentru cele 3 zile. Vremea însă nu a făcut decât să-i motiveze și să dea competiției o notă mult mai spectaculoasă. Au fost concurenți din toată țara și specializați în discipline diferite: cross country, enduro, downhill sau chiar motociclism. Cu toții au venit în primul rând pentru a gusta această experiență, dar au tras cu ochiul și la timpii din probele speciale, competiția fiind una strânsă până în ultima zi.

Câștigători au fost toți cei care au participat, dar podiumul a arătat la final astfel:

  1. Radu Ianoșiu (2h:52min:51sec)
  2. Martin Wallmen (2h:54min:00sec)
  3. Alexandru Mărginean (2h:56min:38sec)

Rezultate complete pentru toate categoriile și traseele pot fi găsite aici.

Triada E-MTB Xperience a fost organizată de Scott ProCycling Romania.

Sponsorii  evenimentului:  URGO, Tiemme, Geiger, GLS Romania, Elrond, Scott, Mapei, OPTcycling, Bosch Romania,  Olympus Foods Romania, Powerbar, Shimano, Decathlon, Authentic Spirit, Zizin, Kenda, Polar, ActionSport.

Parteneri fără aportul cărora nu ar ieșit totul bine: Primăria Orașului Avrig, Cabana Bârcaciu, Pensiunea Ghiocelul, Romsilva, Ocolul Silvic Izvorul Florii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 4 =