Acum citesti
Trei dintr-o lovitură: XCE, XCO și un traseu epic, weekend-ul viitor, la Riders Club, Trofeul Muscelui

Weekend-ul 23 – 25 septembrie va fi unul extrem de intens pentru scena MTB românească. Organizat de Riders Club în colaborare cu Răzvan Jugănaru, Trofeul Muscelului a ajuns la a noua ediție și propune pasionaților și pasionatelor disciplinei o varietate de provocări.

Vorbim despre un traseu epic de 49 de kilometri, garnisit cu toate provocările de ordin tehnic, o cursă de Cross-Country Olimpic, și, din nou la Câmpulung Muscel, o cursă de Cross-Country Eliminator. Desigur, aceste provocări sunt oferite pe măsura tuturor nivelurilor de experiență și de așteptări.

Astfel, cei 49 de kilometri cu 1.340 de metri diferență de nivel ai traseului Epic sunt garnisiți cu elemente care îți vor tăia respirația, atât la propriu cât și la figurat. Nu lipsesc din traseu nici potecile construite de neobositul Geo Simion și gașca sa de prieteni, pe dealul pitoresc care găzduiește Mânăstirea Ciocanu. Se va întâmpla duminică, 25 septembrie, iar orașul va fi în sărbătoare, cei care au mai luat startul din centrul primei capitale a Țării Românești, știu despre ce vorbim.

Există și o variantă de traseu standard de 28 de kilometri cu doar 650 de metri diferență de nivel, pentru cei care vor să pună mai mult accentul pe viteză și nu pe anduranță. Sau, consideră că poate încă nu sunt tocmai pregătiți pentru un traseu Epic. Dar, indiferent de varianta aleasă, concurenții și concurentele vor fi din plin răsplătiți cu cele mai frumoase peisaje de la poalele masivului Iezer – Păpușa, existând chiar și un traseu scurt, de 13 kilometri, dedicat celor aflați la primele participări în cursele de MTB, copiiilor și însoțitorilor acestora. Nici fanii fenomenului E-bike nu sunt uitați, putând alege  o categorie specializată pentru aceste biciclete.

Cei care doresc să își facă sâmbătă încălzirea pentru Trofeul Muscelului, o pot face cu una dintre cele provocatoare curse de XCO din România. Este vorba despre MTB Academy Cup, care propune atât riderilor amatori cât și profesioniști un traseu tehnic, variat și rapid. Concursul contează ca și etapa cu numărul patru în Campionatul Național de XCO.

Deși acesta nu este mai lung de 4 kilometri cu doar 80 de metri diferență de nivel, îți garantăm că trei-patru ture te vor solicita din plin și din punct vedere fizic! Iar dacă vrei să testezi experiența completă, poți să iei startul vineri, 23 septembrie și într-un concurs de XC Eliminator care contează ca și campionat național de profil. Desigur, sportivii și sportivele care sunt antrenați să dezvolte forță maximă, într-o manieră explozivă, accelerând către poarta de finiș, vor alege și această probă.

Așadar, oricare ar fi maniera în care alegi să te bucuri de  MTB, experiența care te așteaptă la Câmpulung Muscel va fi una memorabilă! Înscierile sunt în continuare deschise pe www.ridersclub.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + five =