Acum citesti
Raport de cursă – Livada cu Cireşi 2015

Sâmbătă 29 august a avut loc maratonul mtb Livada cu Cireşi din localitatea Păuleşti, lângă Ploieşti. Evenimentul face parte din calendarul Riders Club aflându-se sub îndrumarea şi organizarea lui Adrian Niţu, ciclist de performanţă. Trebuie să spunem din start că am fost foarte impresionaţi de traseul Epic de 44 km la care am participat. Este extraordinar ce a reuşit să facă Adrian Niţu cu sprijinul MPG dintr-o serie de dealuri aflate într-o regiune aparent fără nici un potenţial din punct de vedere al bicicletei.

livada cu ciresti 2015 riders club foto Mishulika Yuki Radulescu 01
Foto Mishulika Yuki Radulescu

Startul s-a dat de lângă stadionul localităţii, iar acest lucru a fost convenabil întrucât spaţiul de desfăşurare era vast cu loc suficient pentru toate corturile organizatorilor, sponsorilor şi echipelor cât şi parcare suficientă pentru toţi concurenţii. Toaletele şi zona de spălare a bicicletelor au fost, de asemenea, în apropiere. Singura problemă, care nu poate fi însă controlată de nimeni, a fost legată de temperaturile fantastice din ziua de concurs. Pe traseu la soare am măsurat 41 grade, iar la umbră 32.

livada cu ciresti 2015 riders club foto Brindusa Mutoiu 01
Foto Brindusa Mutoiu

Totuşi mai bine aşa decât ploaie întrucât traseul s-a desfăşurat în mare parte pe poteci şi drumuri de pământ. Aşadar pe ploaie sau după ploaie nu prea vrem să ne închipuim în ce condiţii se poate parcurge acest traseu. Partea bună a fost totuşi că traseul a rulat cel puţin 70% prin pădure, la umbră.

livada cu ciresti 2015 riders club foto foto marius anghel
Foto Marius Anghel

Startul a fost unul lejer la ora 11 aşadar se putea sosi la faţa locului direct în dimineaţa concursului. În cursă s-a plecat în valuri primii fiind cei de la traseul Epic 44 km, apoi Standard 30 km, Scurt 15 km şi Family 7 km. Este de menţionat aici că traseul Family trebuie neapărat să se desfăşoare separat, după ce se termină cursele adulţilor ori pe un traseu care nu intersectează traseele acestea. Pe coborârea finală spre sosire, în tura 1 a traseului Epic, am depăşit mai multe familii cu copii care coborau încet, unii chiar şi pe lângă bicicletă. Nu am încetinit la depăşiri pentru că nici nu îi vedeam pe cei mici care erau mascaţi în faţa părinţilor.

Traseul în sine a fost incredibil şi surprinzător. Nu a avut o diferenţă de nivel semnificativă, în jur de 800 m în 45 km, însă ce a reuşit să facă organizatorul Adrian Niţu este excelent. Urcările se făceau în mare parte pe drumuri forestiere pentru ca la vale să te întâmpine nişte poteci fantastice prin prisma lipsei aparente de potenţial al dealurilor pe care ne-am dat. Nici prin gând nu mi-a dat că mă voi bucura atât de mult de traseu. Desigur urcările erau criminale cu rampe şi de 22%, pe care mai şi împingeai la bicicletă la care se adăuga canicula, dar la vale uitai de tot când începeau coborârile destul de tehnice pe poteci înguste, virajate şi pline de rădăcini sau bolovani. Nu-i de mirare că erau puţini cei care le făceau pe bicicletă. Ulterior am aflat că această zonă este „locul de joacă” al lui Adrian Niţu unde se antrenează. Aşadar nu este totuşi surprinzător că pentru acest traseu de concurs a ales cele mai frumoase locuri.

livada cu ciresti 2015 riders club foto Mishulika Yuki Radulescu 02
Foto Mishulika Yuki Radulescu

Din punctul nostru de vedere, al unui concurent, evenimentul a fost reuşit şi bine organizat. După finiş îţi puteai spăla bicicleta în spaţiul amenajat şi te puteai spăla şi tu la o chiuvetă „rustică” în aer liber, dar dotată cu săpun şi hârtie prosop! După care porţia de paste şi berea fără alcool te aşteptau în zona amenajată.

Ne bucurăm că am participat la acest maraton şi că am mai descoperit o nouă zonă aproape de Ploieşti şi Bucureşti unde putem reveni şi cu prietenii sau familia la o plimbare de bicicletă pe viitor.

Câştigătorii acestei ediţii Livada cu Cireşi au fost:

Traseu Epic 45 km – locul 1 Ionel Duţă cu timpul de 2:12:56, locul 2 Filip Grigorescu, locul 3 Nicuşor Panaitescu – toţi nivel 2 Riders Club. La traseul Standard 30 km câştigătorii au fost – locul 1 Emil Manea cu timpul de 1:23:34, locul 2 George Brînzescu, locul 3 Antonio Vieru. Traseul Scurt 15 km i-a avut drept câştigători pe – locul 1 Valentin Aldescu, locul 2 Florian Gruia, locul 3 Serbu George. Nu în ultimul rând la Family 7 km câştigătorii au fost: locul 1 Alin Toader, locul 2 Tudor Simionescu şi locul 3 Victor Aron.

Rezultatele complete pot fi consultate pe pagina organizatorului aici.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − thirteen =