Acum citesti
Ciclismul e atacat de coronavirus – Turul UAE a fost oprit!

Turul Emiratelor Arabe Unite (UAE), una dintre primele competiții profesioniste de cel mai înalt nivel din sezon, a fost oprit cu două etape înainte de finish! Se pare că doi membri ai unei echipe italiene au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus SARS-CoV-19.

Hotelul care a servit drept bază concurenților, Crowne Royal Plaza Abu Dhabi Yas Island, a fost izolat și trecut în carantină, concurenții, membrii echipelor și jurnaliștii fiind blocați de autorități până la verificarea stării de sănătate.

Decizia de oprire a competiției a fost anunțată atât de comitetul de organizare a cursei, cât și de Ministerul Sănătății din UAE.

La tur au participat mulți cicliști de top, câștigător fiind declarat Adam Yates de la echipa Mitchelton-Scott, liderul clasamentului după etapa a 5-a, ultima ce s-a desfășurat. Printre cicliștii participanți aflați în carantină se află și alte nume mari cum sunt Chris Froome, Alejandro Valverde și Mark Cavendish!

Problema este serioasă, deoarece este amenințată grav organizarea GIRO – Turul Italiei, care se desfășoară pe distanțe lungi în regiunile Lombardia și Veneto, zone în carantină datorită coronavirusului. Tot sub semnul îndoielii stă organizarea celebrelor curse Milano-San Remo, Tirreno-Adriatico și Strada Bianche, o mare parte din echipa de organizare a acestora fiind printre cei blocați în UAE! Dar dacă pandemia de coronavirus se va extinde, toate marile evenimente sportive sunt în pericol, inclusiv Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Vom reveni cu informații despre alte efecte ale pandemiei cu coronavirus asupra sporturilor noastre preferate de câte ori vom avea informații noi!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × four =