Acum citesti
Salzkammergut Trophy anunță a 27a ediție în iulie!

Salzkammergut Trophy, cel mai mare concurs de-o zi, de mtb și, mai recent de gravel, din Europa anunță detaliile ediției cu numărul 27! Evenimentul adună la start participanți din peste 30 de țări, inclusiv din România, numărul total de concurenți fiind de peste 4000!

Salzkammergut Trophy reușește să imprime participanților două sentimente care, la prima vedere, se bat cap în cap, mai precis atmosfera competițională de concurs și sentimentul plăcut de vacanță. Astfel, regiunea din jurul pitorescului lac Hallstatt va fi din nou un punct fierbinte pentru scena ciclismului din 12 până în 14 iulie 2024.

Încă din 1998, când a fost prima ediție, traseele oferite la concurs au fost îmbunătățite, astăzi existând nu mai puțin de șapte lungimi diferite. Pentru cei mai buni startul se dă la ora 5 dimineața din satul Bad Goirsen, iar sub sloganul „Până în iad și înapoi”, toți participanții vor avea de pedalat 209 km si 7008 m diferență de nivel.

foto Erwin Haiden

Aceasta este distanța extremă, dar mai există încă alte 6, câte una potrivită pentru fiecare nivel de antrenament: 127 km, 79 km, 59 km, 54 km, 37 km și 22 km.

Salzkammergut Trophy este un concurs deosebit de popular, iar din acest motiv mulți concurenți cunoscuți participă, an de an, cum ar fi campionul olimpic la schi fond Christian HOFFMANN sau legenda la sărituri cu schiurile Andreas GOLDBERGER.

Nu vrei mtb? Participa la Gravel Trophy!

În plus față de cele 7 distanțe de concurs la Salzkammergt Trophy poți participa acum și la gravel, cu bicicletă gravel. Traseul Trophy Gravel, este ușor din punct de vedere tehnic, cu 67 de kilometri și 1.952 m diferență de nivel, dar chiar și așa îți va pune la încercare antrenamentul și anduranța. De-a lungul acestui traseu te vei putea bucura nu doar de concurs și atmosferă ci și de peisajul perfect întâlnit, cum ar fi pitorescul Gosausee și vedere spre ghețarul Dachstein. La proba gravel, pe lângă tura lungă, de 67 km, există și tura scurtă, de 21,8 km.

Cei mici sunt le fel de importanți, la SCOTT Junior Trophy!

La Salzkammergut Trophy copiii pot participa la cursa lor, SCOTT Junior Trophy fiind este rezervat copiilor cu vârste între 3 și 14 ani. Aceasta constă în trasee cu lungimi între 1,8 km și 12,8 km în funcție de vârstă. Pentru cei mai mici dintre concurenți se organizează un concurs separat, aici clasificarea fiind în funcție de diametrul roții, de la 12 inch la 29er.

foto Marc Schwarz

Cicliștii electrici au cursa lor la Bosch eMTB Scavenger Hunt!

Participarea la Bosch eMTB scavenger hunt este interesantă pentru că se poate face pe bicicletă normală sau electrică, singur sau cu un partener sau chiar în grup. Nu se măsoară timpul, însă de-a lungul cursei vei întâlni probe speciale pe care trebuie să le treci. Distanța totala a traseelor de la Bosch eMTB scavenger hunt este de fie 19, fie 35 km.

foto Daniel Hug

Salzkammergut Trophy este un adevărat festival și Bike Expo

Pe lângă partea sportivă a evenimentului, Salzkammergut Trophy organizează și o expoziție cu articole sportive. Este un eveniment separat, care are loc de-a lungul întregii perioade. Este o expoziție la care participă cele mai cunoscute mărci din domeniul sportiv din lume.

foto Rudi Knoll

Înscrierile la ce-a de-a 27a ediție Salzkammergut Trophy sunt deschise, iar taxa de participare variază între 35 euro și 119 euro, în funcție de lungimea traseului la care te înscrii și perioada când o faci.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × five =