Acum citesti
Test – mănuși Prologo Energrip CPC (Connect Power Control)

În căutarea noastră nesfârșită a perfecțiunii, ocazional găsim câte un produs care ne satisface așteptările. În ce privește echipamentul, este destul de greu de găsit ceva „interesant”, pentru că toate sunt cam la fel. La fel ar fi și în cazul mănușilor de protecție pentru ciclism, dacă n-am fi găsit aceste Prologo Energrip CPC, care chiar sunt diferite.

Ok, tot cinci degete are fiecare mănușă, însă protecția și aderența de pe palmă sunt oferite altfel. Dacă majoritatea mănușilor de pe piață vin cu dungulițe și straturi de silicon pentru aderență sau ceva material mai gros pentru protecție la căzături, Prologo Energrip CPC vin cu o tehnologie mai interesantă, CPC mai precis, Connect Power Control. Este vorba de mii de “tubulețe” conice din polimer 3D cu efect de aspirație, o tehnologie folosita de Prologo și la șeile sau manșoanele lor.

Ideea din spatele “tubulețelor” este că acestea se comprimă și oferă aderanță prin efectul de vid, ca la o ventuză. Cu alte cuvinte mănușile se lipesc de manșoanele ghidonului, oferind “aderență supremă”. Asta îți poți imagina că se întâmplă, iar realitatea nu este departe de acest efect.

Prologo Energrip CPC sunt disponibile în variantele cu degete lungi sau degete scurte, ambele fiind destinate sezonului cald sau “aproape” cald, putând fi ok de folosit și toamna sau primăvara. Ideea este că sunt subțiri, fiind gândite pentru protecție și aderență pe ghidon vara. Construcția lor este formată din poliester, terilenă și elastan, greutatea fiind în jur de 49 grame. Așadar chiar ușoare.

În ciuda faptului că mănușile sunt destul de subțiri și “firave” per total, palma este mai groasă, ideea fiind să vină cu protecție corectă în cazul unei căzături. Pe exterior, mănușile dispun de un material gen plasă, destul de densă, gândită să ofere ventilație și confort pe vreme caldă și caniculară.

Și palma vine cu ceva “tehnologie” pentru ventilație, mai precis acele canale sau spații dintre zonele cu tubulețe, despre care Prologo spune că sunt gândite să permită vântului să treacă mai ușor.

Interesant este că deși tubulețele astea, conice, se simt și arată destul de fragil, nu par să se uzeze prea repede sau să se desprindă/rupă de pe palmă la utilizare normală, adică nu după o căzătură și aterizare în palme. Așadar pot spune că la capitolul rezistență stau bine.

Foarte bine stau mănușile astea și la capitolul “tactil”, mai precis atingerea ecranului tactil, indiferent că e vorba de ciclocomputer sau telefon. În general eu evit să port mănuși, cu degete lungi cel puțin, tocmai pentru că nu mai merg bine când am de căutat ceva pe telefon sau vitezometru. Însă Prologo Energrip CPC au funcționat surprinzător de bine. Pe vârful degetelor arătător și mare au un strat de material compatibil cu ecranele tactile, iar acesta funcționează chiar bine. De reținut că materialul special e prezent doar pe cele două degete, nu și pe celelalte.

Prologo Energrip CPC, merită investiția?

Da, Prologo Energrip CPC sunt altfel decât alte mănuși pentru bicicletă care mai există pe piață. Dacă majoritatea se mulțumesc să lipească pe palmă un strat subțire de silicon, pentru aderență cât și protecție la vibrații sau căzături, Prologo Energrip CPC este altfel, cu ale ei mii de tubulețe, fabricate din acest polimer “special”.

Confortul este foarte ok, atâta vreme cât măsura mănușii ți se potrivește și nu te strâng sau nu sunt largi. Iar confortul la temperatură ridicată este iarăși bun. Le-am testat inclusiv la o tură pe traseul lung de la Maratonul Vinului, la 33 de grade și au fost chiar ok, n-am simțit nevoia să le dau jos.

În ce privește contactul cu ghidonul și “tubulețele” astea gândite să fie bune și la confort și la aderență, pot confirma că fac treabă bună și, așa cum spuneam mai sus, este destul de surprinzător, având în vedere cât de subțire este, per total, materialul folosit la aceste mănuși.

Recomand achiziția și folosirea acestor Prologo Energrip CPC, disponibile și în varianta cu degete scurte, în special la concursuri unde ai nevoie de aderență și precizie maximă, mai ales că și prețul lor e tot pe acolo, dacă le comparăm cu opțiuni de calitate similară de la alte mărci de renume precum Alpinestars, TLD, Castelli, Giro sau Fox Racing.

Specificații și preț pentru Prologo Energrip CPC

  • Amortizare: tuburi conice din polimer CPC printați 3D
  • Ventilație: plasă densă pe exterior, canale pe palmă
  • Compatibilitate ecran tactil: da
  • Preț: 390 lei cu degete, 341 lei cu degete scurte
  • Importator: BikeFun
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − 9 =