Acum citesti
Prima ediție a Cupei SKV Uphill de schi de tură și alergare, 27 ianuarie, Tâmpa

Pe data de 27 ianuarie 2018 va avea loc prima ediție a Cupei SKV Uphill pentru alergători și schiori de tură în Brașov, în șaua Tâmpei, până pe vârful Postăvaru, în condiții de seară/noapte.

Iată ce spun organizatorii:

Cupa SKV Uphill este un concurs organizat de SKV Sectiunea Brasov in parteneriat cu Primaria Mun. Brasov si Serviciul Public Salvamont Brasov. Este o competitie individuala de schi de tura si alergare, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe schiuri de tura sau cu echipament de alergare montana in conditii de iarna.

Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestui sport cat si profesionistilor. Sportivii legitimati vor putea parcurge traseul in afara concursului.

Traseul pe care sa va desfasura concursul este neamenajat si neprotejat, in zona montana, in conditii de iarna si de noapte, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre sau zapada, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Organizatorii, prin masurile luate: amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea si inlaturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur si parcurgerea acestuia inaintea cursei, etc, vor incerca sa minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse in totalitate. Toate acestea necesită din partea participantului experienţa şi cunoştinţe specifice, cum ar fi:

–  experienţa generala despre munte.

–  pregatire fizica si tehnica in ski de tura si ski alpinism.

–  abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu într-o zona alpina in conditii de iarna.

–  un bun simt al directiei in teren montan, chiar şi in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta înseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa folosească o harta si informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranta.

–  sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

–  sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

Mai multe informații găsiți pe pagina competiției.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − 1 =