Acum citesti
Noutățile maratonului Ziua B 2015 de la Cernica

Peste 1000 de rideri s-au inscris deja in competitia ZIUA B din 18 aprilie, care va avea loc in padurea Cernica si care ne promite o aventura frumoasa de primavara si multa distractie. Pozitionat intr-o locatie diferita fata de editiile anterioare si cu trasee reconfigurate, cel mai mare maraton Riders Club vine si cu multe elemente de noutate in intampinarea pasionatilor de ciclism.

Poza Riders Club_FreeRider 02042015

Ce ne asteapta la start

Ne vom concentra in primul rand pe desfasurarea de forte de la punctul de Start/Finish, care constituie si unul dintre cele mai importante aspecte ale evenimentului.

“Va fi o zi dedicata sportului in natura. Riderii, rudele, prietenii, sustinatorii, toti sunt invitati in padurea Cernica, pe malul lacului, chiar langa Parcul Phoenix Aventura! Pe langa peisajul natural ne vom bucura de o zona de start bogata in servicii pentru ca toata lumea sa se simta bine. In plus, spectatorii, adulti si copii, vor avea acces la restaurante, la spatii amenajate cu banci si balansoare si vor avea la dispozitie diferite modalitati de distractie in parcul Aventura. Putem sa o declaram o locatie de cinci stele, din punct de vedere al competitiilor in natura, dar nu numai”, ne-a spus Tudor Mocuta, directorul de dezvoltare al MPG, coordonatorul proiectului Riders Club.

In padurea Cernica-Pantelimon si vecinatatile sale, aveti ocazia sa descoperiti noi privelisti trezite la viata de sosirea primaverii, colorate in verde viu, si sa goniti pe o serie de poteci, parca special lasate de natura sa faca deliciul oricarui pasionat de o experienta in aer liber. Si ce poate fi mai frumos pentru un rider decat sa pedaleze liber in natura? Doar faptul ca pe traseu poate fi insotit de cei dragi!

La ZIUA B organizatorii sunt pregatiti sa primeasca peste 3.000 de persoane, insemnand atat participanti in competitie cat si spectatori. Pentru acestia, echipa Riders Club a pregatit o paleta larga de servicii la start: puncte de alimentare cu fructe, dulciuri, ceai, cafea, apa si bautura energizanta; terasa cu bauturi si produse alimentare si de catering; asistenta mecanica si punct de spalare pentru biciclete; vestiar si garderoba; servicii de cronometrare cu cip; marcaje pe traseu; masaj dupa curse; comunicatii si interventii de urgenta, voluntari pe traseu, dar si alte surprize. Toate acestea le vor oferi oamenilor tot ceea ce au nevoie la un astfel de eveniment sportiv dar si multe momente frumoase.

Traseele pregatite sunt spectaculoase, fiind gandite sa ofere posibilitati de distractie tuturor: cel Scurt de 17 km este desenat pentru incepatori si copii sub 14 ani, iar cel Standard de 41 de km este destinat celor mai experimentati, de la nivelul 3 in sus. Echipa Riders Club, in frunte cu Razvan Juganaru a parcurs recent toate rutele pentru a revedea starea traseelor, iar acestea urmeaza sa fie amenajate pentru competitie in apropierea evenimentului.

Premii mari si multe la ZIUA B

Fie ca veti pedala doar de dragul aventurii, fie ca spiritul de competitie va va propulsa pe podium, trebuie sa stiti ca la maratonul ZIUA B, va asteapta premii mari si multe, fiind alocate si sectiuni speciale. Peste 100 de rideri vor urca pe podium la aceasta editie, deoarece vor fi luate in considerare nivelurile de abilitate din concurs, categoriile de varsta si sexul participantilor.

“Pe langa numeroasele categorii de premiere, e important faptul ca vor fi alocate premii in bani atat pentru profesionisti cat si pentru amatori. Vrem sa ii incurajam pe cat mai multi sa vina la competitiile sportive pentru amatori, sa descopere frumusetea acestui sport si mai ales a miscarii in natura”, a adaugat Tudor Mocuta.

SPRINTEN tu, SPRINTENI si ei

Un alt element important, atat pentru organizatori cat si pentru participanti, este lansarea proiectului SPRINTEN, dedicat copiilor cu dizabilitati motorii. Astfel, ZIUA B va fi o zi in care se va celebra bucuria de a face sport in natura, pasiunea pentru ciclism buna dispozitie, dar si ocazia de a face fapte bune. Riders Club isi propune sa constientizeze oamenii asupra miracolului pe care il traiesc in fiecare zi, cand pot sa alerge sau sa pedaleze. Bucuria fiecarui participant la ZIUA B care va trece linia de sosire va fi dublata de satisfactia ca a contribuit la schimbarea destinului unui copil. Energia fiecarui participant este energia campionilor care pun in miscare, impreuna cu Riders Club, sponsorii si partenerii evenimentului, mecanismul SPRINTEN. Spre deosebire de alte proiecte de responsabilitate sociala, care se raporteaza la un eveniment punctual, SPRINTEN este gandit ca un mecanism generator de fapte bune, un motor care se doreste a fi pus in miscare in mai multe comunitati sportive, de ciclism, alergare, tenis si altele, dar si prin mai multe campanii de comunicare ce vor fi dezvoltate alaturi de parteneri si vor fi adresate publicului larg. Astfel, acesta va oferi un potential urias de a face bine si de a da liberatea de miscare si celor care, din diferite motive, sunt privati de ea.

“Am reusit sa integram in proiect 4 parti importante, stalpii sistemului SPRINTEN: organizatorul de evenimente – MPG, evaluatorul cauzelor sociale – Fundatia Regina Maria, creatorul de imagine – DDB – The Group si partenerii proiectului, inclusiv cei media. Deja ni s-au alaturat foarte multi parteneri noi, companii, asociatii si persoane fizice, care gasesc in acest proiect un sistem cu un obiectiv foarte clar si un mecanism transparent de functionare in care au incredere. Si vrem sa le multumim pentru acest vot de incredere si sustinere!”, a afirmat Sanda Mocuta, directorul general al MPG.

In concluzie, ce vor gasi ciclistii la ZIUA B?

Obiectivul echipei Riders Club este sa aduca mereu un plus de bucurie in viata oamenilor. Asadar, fie ca vor intra in competitie si vor urca pe podium sau vor fi spectatori, toti cei prezenti la ZIUA B vor castiga experiente noi despre care vor putea sa povesteasca cu incantare. Inscrierile in competitie sunt deschise pana la finalul zilei de 15 aprilie, pe www.ridersclub.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 2 =