Acum citesti
Înscrieri/tură de recunoaștere la Cozia MTB 2018

Cozia MTB este printre ultimele concursuri din țară care pune accentul pe un traseu adevărat fără ca expunerea media să afecteze în vreun fel calitatea acestuia. Cu două trasee extrem de frumoase, tehnice, cu mult single-trail, dar și destul de dificile ca efort, Cozia Racing Team vă invită să gustați din esența MTB-ului pentru toată lumea pe 19 mai, în stațiunea Călimănești din județul Vâlcea.

Ce a făcut ca traseele noi de la poalele muntelui Cozia să mi se pară extraordinare este că acestea îmbină fantastic bucăți extrem de lungi de poteci de MTB de o dificultate fix atât cât să se bucure toată lumea, cu porțiuni extreme aproape inexistente, cu mult flow, dar toate acestea într-un context ce necesită efort, accesul fiind condiționat de o serie de urcări care fac diferența pentru cei bine pregătiți. Mai mult, tot concursul se desfășoară prin zone izolate, sălbatice, doar tura lungă trecând printr-un mic sat izolat. Atât traseul scurt de 32 km cu 1350 m diferență de nivel cât și cel lung de 51 km cu 2250 m oferă multă distracție fără niciun rabat la calitate.

La fel ca anul trecut, vă recomandăm să nu vă avântați la înscriere la traseul lung dacă nu aveți condiția fizică necesară. Traseul scurt se poate parcurge de orice iubitor de MTB în 4-5 ore astfel încât să puteți să vă simțiți bine, cel lung nu e însă pentru oricine, deși cei 51 km pot să fie amăgitori la prima vedere. Pregătiți-vă de efort și de distracție de la prima pedală la ieșirea de pe asfalt până la ultima frânare la finish! Traseul nu o lasă mai ușor niciun moment!

Pentru cei ce doresc să inspecteze traseul înainte de concurs, organizatorii vă așteaptă pe 6 mai, la ora 9, pentru o tură în regim de plimbare pe traseul scurt, înscrierile se fac pe pagina de FB a asociației, nu există taxă de participare.

Înscrierile pentru concurs au început pe pagina oficială. Tot acolo doritorii se pot înscrie și la concursul de alergare montană Cozia Running, cu un traseu de 21 km cu 600 m diferență de nivel, concurs care va avea loc în același timp cu cel de MTB, dar pe cu totul alt traseu!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 3 =