Acum citesti
Evoluție mulțumitoare la Cupa Mondială pentru Ideal Geiger Team

Săptămâna trecută, Ideal Geiger Team a fost prezentă la etapa de Cupă Mondială desfășurată la Nove Mesto, Republica Cehă, cu 3 sportivi: Lucian Logigan, Tudor Oprea și Andrei Mareș. Chiar dacă evoluțiile lor nu s-au abătut cu mult de la performanțele obișnuite ale sportivilor români prezenți la acest eveniment, competiția a contat mult pentru experiența necesară pe viitor.

geoger

„Nu pot spune că am mers foarte prost. În cazul meu mi-au lipsit aproximativ 30 de secunde pentru a prinde și turul 5. Ne lipsește în primul rând experiența acestui gen de competiții și punctele necesare pentru a lua startul din prima parte a grilei. De asemenea nivelul riderilor care iau startul aici este foarte ridicat, așa că trebuie să te lupți pentru fiecare poziție. Țări cum sunt Ungaria sau Ucraina au participări constante în Cupa Mondială în ultimii 4-5 ani și reușesc acum să claseze sportivi în top 40 sau chiar 30 uneori. Așa că pentru noi mai este un drum lung” este de părere Tudor Oprea. Acesta, ca și coechpierul său Logigan, au fost clasați cu două tururi în urmă de organizatori, poziție pe care a ocupat-o și Mareș în cursa sa.

„Eu trebuie să îmi îmbunătățesc startul căci în competițiile de XCO în primul tur se pot câștiga sau pierde foarte multe poziții. Luci are un start mai bun dar pierde ulterior poziții câștigate la start, așa că acesta este aspectul pe care va încerca să-l îmbunătățească. Și amândoi mai avem de lucrat la forță în regim de rezistență. Cu tehnica stăm destul de bine. Juniorul nostru, Andrei Mareș, s-a descurcat și el foarte bine din punct de vedere tehnic pe traseul de la Nove Mesto ceea ce este un lucru foarte important dacă ne gândim la traseele modern de XCO. Mai are însă mult de lucrat la pregătirea fizică” mai adaugă liderul echipei Ideal Geiger Team.

Aspirațiile echipei rămân în contact cu realitățile acestui sport, poate chiar mai mult după aventura moravă. „Știm și noi foarte bine care este nivelul nostru de performanță și nu visăm la un loc pe podium. Din cei peste 150 de sportivi care iau startul la aceste competiții sunt puțini cei care speră la un top 20. Dar avem un scop – vrem să acumulăm experiență în toate privințele din aceste participări, în special prin riderii mai tineri care poate peste 5-6 ani vor putea visa la un top 20 intr-o Cupă Mondială sau chiar la mai mult. Am ales asta în loc să concurăm în România unde puteam fi pe podium în fiecare weekend, și cred că nu am greșit. Sperăm că vor fi cât mai mulți români pasionați de acest sport care ne vor susține direct sau indirect. La Nove Mesto au fost deja destul de mulți față de alte competiții similare și vrem să le mulțumim pe acestă cale pentru încurajări” menționează același Oprea.

Ideal Geiger nu s-a întors în țară după deplasarea din Cehia, urmând să concureze la proxima etapă de Cupă Mondială, ce are loc la Albstadt, în Germania.”Obiectivul pe care ni l-am propus, având în vedere că și la Albstadt vor fi peste 150 de rideri la start, este clasarea în primii 90. Cred că va fi o cursă mai dificilă decât cea de săptămâna trecută. Traseul este la fel de tehnic ca și cel de la Nove Mesto, dar se pare că vremea nu va mai fi la fel de bună și este foarte posibil să avem un traseu ud” încheie ciclistul sibian.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 16 =