Acum citesti
Eduard Grosu își trece în cont prima victorie din 2014

A 5-a oară-i cu noroc pentru Eduard Grosu (Vini Fantini Nippo De Rosa) care, în etapa a 4-a a Carpathian Couriers desfășurată ieri, a reușit să spargă gheața și să se cațere pe cea mai inaltă treaptă a podiumului. Astfel, el a înregistrat prima victorie în tricoul echipei italo-japoneze și primul succes personal din 2014.

grosu_vict

Etapa de ieri din cursa rezervată rutierilor U23 a avut o lungime de 145 de kilometri și o diferență de nivel de 1.690 de metri, incluzând 5 urcări și un finish în cățărare, și chiar dacă a fost favorabilă atacurilor, de-abia ultimii kilometri ai ei au văzut ceva acțiune. Finalul i-a aparținut lui Grosu, care s-a desprins pe pantele finalului, încheind cu un avans de 2 secunde față de urmăritorii Nikolai Shumov (Belarus)și Erik Baska (Dukla Trencin Trek).

„A fost o etapă grea, atât din cauza cățărărilor, cât și a vremii nefavorabile” declară Grosu după succesul de ieri. „Din păcate am pierdut doi oameni din cauza unor probleme stomacale, ceea ce a făcut mai greu controlul cursei. Se ataca continuu și de multe ori eram obligat să conduc eu cursa de urmărire pentru că îmi era pus în pericol locul din clasamentul general” completează rutierul român.

Finalul a fost dramatic își amintește sportivul originar din Zărnești, ultimii 500 de metri având o pantă de la 8-12%. „Am plecat bine când mai erau 200m și am reușit victoria. Mulțumesc echipei pentru sustinere și pentru ocazia dată în această cursă, dar și colegilor care s-au sacrificat pentru mine.”

Ultima etapă, care se desfășoară azi, prevede 6 cățărari, iar Grosu recunoaște că există o șansă importantă de a cuceri tricoul galben, dat fiind locul secund al ierarhiei pe care îl ocupă, la doar 14 secunde în spatele liderului.

1. Gregor Muhlberger (Tirol)                                                    12:31:12
2. Eduard Grosu (Vini-Fantini-Nippo)                                  +00:14
3. Przemysław Kasperkiewicz (Bauknecht Author)           +00:38

De asemenea, Grosu se poate considera câștigătorul tricoului pe puncte, după ce și-a mărit avansul la 30 de puncte față de următorul din această ierarhie.

  1. GROSU Eduard VINI FANTINI NIPPO DE ROSA                 90p.
  2. CAPIOT AmauryLOTTO BELISOL U23                                     60p.
  3. KASPERKIEWICZ Przemysław BAUKNECHT AUTHOR      55p.
Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + 17 =