Acum citesti
Grosu se impune în ultima etapă Carpathian Couriers, dar ratează la mustață victoria la general

Competiția Carpathian Couriers și-a consumat astăzi ultima etapă, între localitățile poloneze Dabrowa Tarnowska și Tarnów, care a fost adjudecată tot de Eduard Grosu (Vini Fantini Nippo De Rosa). Românul se află la al doilea succes de etapă consecutiv în ediția din acest an a cursei, însă în ciuda eforturilor sale nu a reușit să îl detroneze pe Gregor Muhlberger (Tirol Cycling Team) de pe prima treaptă a clasamentului general, încheind la 4 secunde în spatele său.

grosu_PPParcursul ultimei etape le-a permis cățărătorilor să își etaleze veleitățile, cele 6 dificultăți de traseu repertoriate ndu-le serios de furcă rutierilor. Un grup de 13 rutieri au ținut fruntea cursei o bună bucată de vreme, dar plutonul condus de austriecii de la Tirol Cycling Team nu a lăsat avansul să ajungă niciodată la o valoare periculoasă pentru liderul Muhlberger.

Din plutonul de 104 rutieri a mai rămas un grup de circa 40 de oameni la intrarea în ultimii kilometri, Eduard Grosu reușind și de această dată să se impună la sprint. Din păcate, cele 10 secunde de bonificații nu au fost suficiente ca să îi asigure și prima poziție din clasamentul general, dar chiar și așa palmaresul românului la această ediție e unul generos. Eduard Grosu a câștigat două etape și, cu excepția contratimpului, s-a clasat mereu pe podium atunci când nu a câștigat, a cucerit și tricoul roșu, rezervat celui mai bun rutier clasamentul pe puncte și a încheiat competiția pe locul 2 al clasamentului general, demonstrând că nu este doar un sprinter redutabil, ci și un ciclist complet.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + 5 =