Acum citesti
Dominație românească în Thassos, cu Marius Petrache în frunte

Weekend-ul trecut a fost unul destul de plin pentru cicliștii români, care au sărbătorit pedalând zilele dedicate clasei muncitoare. O gașcă consistentă de sportivi a fost prezentă la deja tradiționala cursă din Thassos care are loc în primul weekend din mai și expediția lor a fost de bun augur, reprezentanții României câștigând o bună parte din clasamente.

petrache_thassos

Thassos MTB este o întrecere pentru amatori și sportivi de performanță alcătuită din 2 etape: un tur pe șosea al insulei grecești (90km) și o întrecere de mountin bike (70km). Anul acesta, prezența românească a fost consistentă, în jur de 80 de sportivi autohtoni bifând participarea. O bună parte din acest grup a fost reprezentat de sportivi de performanță, motiv pentru care disputa pentru primele locuri a fost o afacere românească.

Astfel, la întrecerea de șosea, primele 5 locuri au fost ocupate de Marius Petrache (Sky Wellness / P-Track Racing), Alexandru Stancu, Ștefan Morcov (ambii BikeXpert Racing Team) și Filip Grigorescu (Giant România) și Alexandru Ciocan, Marius Ionașcu clasându-se pe locul 8, iar Dan Șerbănescu pe 10.

A doua zi nu a diferit în ceea ce privește câștigătorul, Petrache reușind să se impună și în cursa de mountain bike, de această dată fiind urmat de Ciocan, Ionașcu și Stancu, în primii 10 mai strecurându-se 3 români, Ioan Juncu (Elephant Bike Club Bacău) pe locul 6, Georgian Popovici (Felt-Sidi) pe locul 8 și Sergiu Paraschivu (Racing Bike Pro Merida) pe locul 10.

„Consider că întrecerea de mountain bike a fost mai dificilă, cu atât mai mult cu cât a fost după etapa de șosea” spune Petrache după succesul din Grecia. „Cei mai mulți cu care mi-am disputat victoria sunt cei cu care mă lupt și în țară, deci îmi știam concurența și știam că nu va fi ușor, dar m-am aflat într-o formă bună. Am făcut pană cu 20 de kilometri înainte de final, dar deja luasem un avans consistent și nu m-a mai prins nimeni. Nu a fost cea mai tehnică cursă la care am participat, dar a servit destul de bine ca pregătire pentru Prima Evadare și Campionatele Naționale care se prefigurează” completează sportivul.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 2 =