Acum citesti
Cozia MTB se apropie, se lucrează pe traseele care sunt în stare bună, încep turele de recunoaștere în weekend

Unul dintre cele mai iubite concursuri de MTB din România, Cozia MTB, e deja aproape. Aflată la ediție aniversară – a 10-a – startul competiției organizate de Cozia Racing Team va fi în data de 21 mai 2022 din Călimănești, Vâlcea, din fața Hotelului Central!

Tot din fața Hotelului Central se vor organiza în weekend ture de recunoaștere pe trasee, cu plecare la ora 09.30 în datele de 14 și 15 mai.

Evenimentul Cozia MTB vă așteaptă ca în fiecare an cu două trasee extrem de provocatoare, grele dar accesibile tuturor. Cum pot fi ele în același timp grele și accesibile? Simplu, pentru că nu conțin elemente tehnice extreme care să pună în dificultate iubitorii de MTB care practică sportul la nivel de amatori, dar au o diferență de nivel considerabilă, cu urcări și coborâri lungi, care vor pune la încercare forma fizică a tuturor participanților, atât celor care aleg traseul lung de 60 km cu 2400 m diferență de nivel cât și celor ce aleg tura scurtă, dar nu mai puțin provocatoare, de ”doar” 33 km în care se acumulează 1300 m de diferență de nivel. În ciuda diferențelor de nivel impresionante pentru distanțele respective, traseul este în proporție de 99% ciclabil pentru orice iubitor de MTB.

Pentru cei ce vor să se bucure de trasee într-o formă mai accesibilă dar care nu le face mai puțin palpitante, tura scurtă de 33 km va putea fi parcursă și în cadrul cursei de eMTB. Nu abuzați totuși de asistență, traseul e greu și ar putea să ofere suprize până în ultimul moment, genul de surprize care nu sunt amuzante cu bateria descărcată…

Traseele sunt în acest moment în lucru și arată deja extrem de bine.

Pentru înscrierea la competiție, dacă nu ați făcut-o deja, puteți accesa pagina Cozia MTB!

Pentru copii, va fi organizată competiția Cozia Junior care spre deosebire de alte evenimente unde cursele de copii se suprapun peste cele de adulți și crează dificultăți logistice familiilor iubitoare de MTB, va avea loc a doua zi, 22 mai 2022, pe un traseu provocator de tip XCO care a fost apreciat mult de concurenții edițiilor trecute și unde cei mici pot concura în siguranță fără asistența părinților.

Pentru înscrierea la Cozia MTB Junior, vizitați pagina competiției.

Pentru că evenimentul este unul multisportiv, iubitorii de alergare pot participa și la competiția de Trail Running pe traseul foarte dificil de 33 km cu peste 1500 m diferență de nivel sau la proba de cross de 5 km care va avea loc pe un traseu relativ plat, în jurul stațiunii. Înscrierile se fac pe pagina competiției.

Nu în ultimul rând, Cozia MTB este un traseu extrem de accesibil în cazul desfășurării pe ploaie! Noroiul este aproape inexistent, iar în puținele locuri unde se formează, nu duce la blocarea iminentă a bicicletei!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 + nineteen =