Acum citesti
Prezentare căști Nutcase: universul culorilor

Încă de la lansare cei de la Nutcase mi-au atras imediat atenția prin design-ul căștilor pe care le produc și de fapt asta era toată ideea: să propună căști de bicicletă, urbane, care să atragă atenția și care să arate cât mai delicios. Iar conceptul a dat roade, căci Nutcase a evoluat și a apărut cu diverse modele, unele dintre ele cu vârf de tehnologie, precum MIPS-ul care contracarează din forțele rotaționale care acționează asupra creierului în cazul unui accident. Importatorul Nutcase în România, Biciclop, ne-au trimis mai multe căști Nutcase, diverse modele, pentru a le analiza și pentru a le prezenta publicului larg, iar ce-a ieșit, poți vedea/citi în acest articol.

O să încep cu prezentarea căștilor Baby Nutty, dedicate celor mici, care din 2020 sunt prevăzute de asemenea cu tehnologia MIPS, făcându-le astfel mai sigure. Căștile pot fi folosite pentru cei mai mici dintre rideri, fie că-i transporți într-un scaun de bicicletă, fie că folosesc ei o bicicletă fără pedale. Este esențial să-i înveți și să-i acomodezi pe cei mici cu căștile încă de la o vârstă fragedă, iar acesta este un punct foarte bun de pornire. Ca diametru, acestea se vor potrivi în intervalul 48-52cm (circumferința capului).

Prețul de achiziție pentru Baby Nutty dotat cu tehnologia MIPS, adică maximul de siguranță pe care-l poți obține, este de 299 de lei, redus de la 349 de lei. Prinderea se face sub bărbie și este magnetică, eliminând astfel riscul să-i prinzi pielea gâtului celui mic. Este omologată pentru a fi purtată începând cu vârsta de 1 an.

Little Nutty sunt căștile dedicate copiilor mai mari, începând cu vârsta de 3 ani, iar ca principiu de construcție, design și opțiuni, Little Nutty continuă ceea ce s-a început cu Baby Nutty. Așadar ai variante simple sau cele cu MIPS, prindere cu magnet sub bărbie, reglaj la spate cu rotiță și desigur câteva pad-uri interioare pentru a spori confortul. Greutatea căștii este mică, ceea ce e foarte important pentru cei mici, deoarece casca nu devine o povară după o oră de purtat. Varianta de top are un preț de achiziție de 359 de lei, redus de la 389 de lei, iar finisajele sunt impecabile. Versiunea fără MIPS este semnificativ mai ieftină, anume 249 de lei, însă prețul este pentru modelele mai vechi, dat fiind faptul că din 2020 toate căștile Nutcase vin cu tehnologia MIPS.

Trecem mai departe la căștile pentru adulți, botezate Street. Acestea sunt disponibile în mai multe dimensiuni, S (circumferință cap 52-56cm), M (56-60cm) și L (60-64cm), pot beneficia opțional de tehnologia MIPS, are 11 guri de aerisire, are elemente reflectorizante și este disponibilă în mai bine de 30 de culori/varianta de design. Prinderea magnetică Fidlock este standard pentru toate modelele, iar reglajul se face de la spate cu ajutorul unei rotițe. 259 de lei costă versiunea fără MIPS (versiuni mai vechi) și 399 Lei, versiunea cu MIPS.

Ultimele, dar nu cele din urmă, sunt cele din colecția Vio – căști urbane 100% care vin cu elemente specifice acestor deplasări prin oraș: dotate cu lumini LED la 360 de grade, cu LED-ul frontal capabil de 200 de lumeni și 65 de lumeni pentru cele laterale și cele din spate. Sunt de asemenea excelent finisate, însă nu beneficiază de culorile nebune de pe restul de căști din gamă. Cu toate acestea, în cazul lui Vio, poți alege dintre 6 nuanțe de culori simple. Nutcase VIO cu MIPS are un preț de achiziție redus, de 699 Lei, de la 779 Lei. Există de asemenea și o versiune fără LED-uri (cea mov).

Toate căștile Nutcase disponibile în acest moment, pot fi văzute pe site-ul Biciclop.

Video:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 5 =