Acum citesti
Pompă Topeak Race Rocket 2012

Întrebarea care se naște din capul locului este de ce ți-ai cumpăra o pompă compactă, nu foarte ieftină, care pe deasupra a mai câștigat și RedDot Design Award? Pentru că am avut-o mai mult timp la dispoziție, acesta ne-a însoțit în diverse ture montane, așadar acum sunt gata să-ți prezint concluziile și să răspund la întrebare.

Față de pompele compacte pe care le-am folosit până în prezent, Topeak vine din cu totul alt segment. În mare, face aceeași treabă, dar diferențele stau în detalii. Nu este realizată din plastic ieftin ci are un corp din aluminiu CNC, are un mâner cauciucat care asigură o priză foarte bună, este relativ compactă (aprox. 20 de cm lungime) și se folosește de un truc ingenios pentru a face trecerea de la valva Schrader la cea Presta.

Furtunul se ascunde în interiorul pompei și este suficient de lung pentru a putea umfla camera în tihnă: nu trebuie să ții mâinile în cele mai ciudate poziții și nici nu este rigid pentru a afecta în vreun fel valva. La prima vedere vei remarca inscripția Schrader. Dar dacă mai tragi de capul furtunului, vei descoperi că o poți folosi și pentru valvele de tip Presta. Iar aceasta este surpriza frumoasă pe care ți-o rezervă această pompă: rapiditatea cu care poți alege unul din cele două capete. La pompele clasice, ești nevoit să deșurubezi un capac, ca apoi să întorci un inel de cauciuc și o mică componentă din plastic pentru a face schimbarea. În cazul lui Topeak, funcționează totul foarte ușor. Nu desfaci nimic, deci nu pierzi nimic.

Debitul este suficient pentru dimensiunile pompei, în orice caz nu te aștepta să poți umfla camera asemenea unei pompe de picior. Vine livrată cu suport pentru bicicletă (deși încape fără nicio problemă în ghiozdan) cu un inel din cauciuc pentru prindere și cântărește doar 87 de grame (cântărit). În plus, este disponibilă în două culori.

Importator în România: DHS Bike Parts

Vezi Comentarii (2)
  • Salut se poate schimba furtunul? Am cam patito la pompa ce unde tragi adica in capat la furtun vine partea aia mai subtire si partea pe care o înfiletezi , astea doua se despart de tot cand umflu adica sa bulit furtunul ,se scoate?sa il schimb?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − six =