Acum citesti
Northwave Enduro MID 2 și pantalonii Bomb, pentru enduro, testați

Dacă te întrebi ce caută aceste două produse împreună este pentru simplul fapt că ambele au fost construite pentru enduro, adică pentru cei care petrec mai mult timp pe bicicletă pe trasee mai agresive și refuză să se îmbrace în lycra sau strâmt. Ca lista să fie completă, poți arunca un ochi peste tricoul Bomb (din aceeași gamă cu pantalonii) sau pe tricoul Edge, ambele fiind compatibile atât cu pantalonii Bomb cât și cu încălțămintea Enduro MID 2 prezentate în acest articol.

O imagine de ansamblu. Tricoul este marcă proprie.

Northwave Bomb – pantalonii scurți ideali

Comparativ cu produse concurente, pantalonii sunt ceva mai ieftini, dar asta dacă comparăm cu prețul recomandat de raft. Între timp, concurența a venit cu ceva discount-uri, ceea ce probabil va urma și pentru Bomb. Comparativ cu majoritatea pantalonilor pe care i-am mai avut la test în ultimii doi ani, Bomb se diferențiază prin sistemul de prindere, care este foarte rapid și ajustabil și prin faptul că se usucă mult mai rapid decât orice altă pereche de pantaloni scurți pe care am avut-o până în prezent.

Altfel sunt și ei foarte ușori, croiți dintr-un material elastic și lejer, au chiar și o bandă de silicon astfel încât să nu alunece de pe tine, iar buzunarele prevăzute cu fermoar sunt chiar încăpătoare. Desigur, poți purta și genunchiere pe dedesubt fără probleme, cât și o pereche de pantaloni cu bazon, iar aici trebuie să amintesc din nou banda de silicon care fixează Bomb-ul pentru pantalonii cu bazon (de regulă, cel mai des s-a întâmplat ca pantalonii scurți de deasupra pantalonilor cu bazon să se scurgă efectiv de pe mine).

Materialul este elastic, dar poate mai elastic decât m-am gândit. S-a întâmplat să nu pot lăsa șaua jos, așadar a trebuit să-mi mut posteriorul dincolo de ea la vale, iar când am revenit în poziția inițială, pantalonii nu doar că s-au agățat de spate șeii însă s-au întins și foarte mult. Moment în care nu s-a întâmplat nimic, rămânând întregi din punct de vedere structural, fapt care m-a impresionat destul de mult dată fiind forța care a acționat asupra lor. Cumva mă așteptam să crape undeva în preajma sistemului de închidere, dar iată, nu a fost cazul.

Se poate spune că m-am tăvălit cu ei pe jos, dar nimic serios, prin urmare după ce i-am spălat arătau ca noi. Doar rășina de brad care a rămas pe posterior nu a ieșit cu mașina de spălat și sincer, nu știu exact cum se poate scăpa de ea. Probabil există soluții, o să caut.

Una peste alta, am ajuns să-i port peste tot, inclusiv când am fost să fac baie la mare sau la lacul de aici de la munte. Faptul că se usucă atât de ușor a fost factorul decisiv. În plus de asta, expunerile repetate la sare nu i-a afectat cu absolut nimic.

După cum spuneam în introducere, prețul nu este tocmai mic, 349 de lei, însă acesta este mai mic decât al unor concurenți similari. Și probabil vor ajunge să fie și ei reduși, iar atunci chiar vor reprezenta o afacere foarte bună. Pe unele site-uri, dacă stai să cauți bine îi găsești și sub 300 de lei, deși nu este nicăieri menționat că ar fi vorba despre un discount. Sunt disponibili în mai multe mărimi și o singură culoare, negru, ceea ce este perfect.

Mai găsești informații despre ei aici.

Northwave Enduro MID 2 – reîntâlnirea cu un concept care mi-a lipsit

Modelul Enduro MID 2 pe de altă parte au o formă care-mi amintesc de o pereche de încălțăminte Mavic care mi-a fost tare dragă. Desigur, culoarea nu este aceeași, dar asta este mai puțin important deoarece conceptul este respectat așa cum îmi doream și vine și cu ceva elemente în plus. Îmbunătățirile sunt dovada că au trecut 10 ani între lansarea celor două perechi.

Solid as a rock. 🙂 Sistem de închidere BOA, spițul și călcâiul foarte bine ranforsate, aerisire decentă.

Și la capitolul încălțăminte de enduro oferta este destul de bogată, însă principalul obiectiv era să regăsesc un produs care-mi plăcea foarte mult ca formă și norocul a făcut ca cei de la Northwave să trimită fix acest model pentru test. Le-am montat plăcuțele pentru pedalele Time, i-am încălțat și i-am reglat din sistemul de prindere BOA. Apoi, suplimentar, mai există o curea de prindere cu arici. Și cam asta a fost. Primele minute mi s-a părut că încălțămintea mă strânge și de regulă mereu comandam un număar mai mare pentru orice fel de încălțăminte clipless (port 42, deci 43). Acești Enduro MID erau în dimensiunea 42 pentru că așa am specificat din capul locului. Deja mă gândeam că o să fie rău pe traseu, dar în foarte scurt timp și-au revenit și aproape că au luat forma piciorului. Chiar și cu șosete mai groase, de toamnă, nu am avut probleme. Cu cele subțiri de vară totul este perfect. Dar în continuare, de fiecare dată când îi încalț, mă strâng un pic la început, apoi își revin. Prin urmare, dacă îmtâmpini aceeași problemă, să știi că în cazul meu dispare în vreo 5 minute.

Protecția de gleznă de pe interiorul încălțămintei este foarte vizibilă aici. Plus talpa. Uită-te atent la talpă, în dreptul călcâiului!

Dar să continuăm. Dacă ar fi să aleg un singur termen pentru a descrie această încălțăminte l-aș găsi rapid: robust. Nu doar că talpa e groasă și aderentă de-ți lasă impresia că poți merge pe lavă, însă și partea frontală este foarte dură. Au zburat câteva pietre pe acolo și am avut impresia că mă gâdilă o furnică. Talpa este construită împreună cu cei de la Michelin, iar în multele ocazii în care am făcut push bike (deoarece traseele nu mai erau cum le știam în urmă cu ceva ani), am simțit că pot înfige încălțămintea în sol, indiferent de terenul pe care trebuia să împing bicicleta (ah, da, electrică, 26 kg).

În plus de asta m-a încântat protecția de gleznă, mai înaltă pe interior acolo unde ai contact cu brațele angrenajului (dar fără a se freca de ele). În orice caz, toată acea construcție îți îmbracă piciorul și te simți foarte în siguranță. Iar de final, cireașa de pe tort, talpa este gândită pentru confort maxim, iar în preajma călcâiului aceasta are un spațiu liber la mijloc pentru atenuarea șocurilor. O idee pe care am apreciat-o pe deplin și care fac din această pereche una extrem de robustă, durabilă și care oferă o protecție foarte bună. Probabil că ar fi fost alegerea numărul 1 pentru armată în cazul în care soldații trebuiau să se deplaseze pe biciclete (evident, într-o altă culoare de camuflaj).

Prețul recomandat este de peste 800 de lei, însă dacă ai răbdare și cauți un pic pe google, îi găsești la aproximativ 650 de lei, ba chiar mai ieftin.

Alte informații despre Enduro MID 2, aici.

Importator: BikeFun Romania

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 4 =