Acum citesti
Lampa față Ravemen FR160 cu prindere tip Garmin

Nu foarte mulți cicliști sunt conștienți de importanța unei lumini bune în fața bicicletei și pe timp de zi, pentru a fi vizibil. Personal, am devenit convins doar atunci când o mașină de pe contrasens a făcut stânga și aproape a dat peste mine, subit și surprinzător. Deși aveam peste 50 km/h (era pe coborârea dinspre Cota 1000 spre Sinaia, la intrare în oraș, la un depozit de materiale de construcții), am reușit să frânez și prin derapaj controlat să evit accidentul. Șoferul și-a cerut scuze din tot sufletul și mi-a dat răspunsul fatal: ”Nu te-am văzut!”. Asta pentru că suntem mici și uneori invizibili, mergem cu viteze neașteptate iar șoferii uneori se asigură rapid, cu coada ochiului. Chiar și ca șofer recunosc că am văzut bicicliști în intersecții foarte târziu și a trebuit să frânez destul de violent, riscând să provoc celor din spate un accident.

Soluția care rezolvă această problemă este o lumină bună, puternică, purtată în fața bicicletei chiar și ziua.

Bineînțeles că montarea unei lumini bune implică un deranj cam mare, iar una mică nu prea e vizibilă ziua. Ravemen FR160 rezolvă ingenios problema, cel puțin pentru cei cu computere cu prindere compatibilă Garmin! Am primit de la Magazinul Trisport o lampă din acest model și am folosit-o cu succes, probabil o să o și păstrez pe bicicletă.

Lampa Ravemen FR160 este plată și are în partea superioară o prindere mamă tip Garmin iar în partea inferioară una tată. Astfel, ea se intercalează elegant între computerul Garmin și suport, fără să fie nevoie să se adauge componente pe bicicletă și fără să dăuneze aspectului estetic. Poate doar aerodinamic ar avea o mică importanță.

Lampa este foarte puternică, având până la 160 de lumeni. Are moduri de funcționare continuu (decentă dacă ne prinde accidental noaptea) și intermitent, ultimul fiind foarte vizibil ziua de la mai multe sute de metri.

Alimentarea se face cu un acumulator intern ce se încarcă prin USB-C și are o autonomie de până la 14 ore (în modul intermitent)

Cu o greutate de doar 55 g, consider că Ravemen FR160 aduce un mare plus de siguranță, alături de o lumină performantă în spate, de preferat un radar din gama Garmin Varia Radar.

Preț: 199 lei

Găsiți lampa Ravemen la magazinul Trisport, unde o puteți uneori chiar primi cadou promoțional dacă achiziționați un computer de top Garmin.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + 15 =