Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete…
Cei de la Knog ne-au trimis noul lor produs, un sistem de iluminare puternic pentru camerele video, în special pentru GoPro3 sau altele cu dimensiuni similare. Am menționat GoPro 3, căci GoPro 2 din generația anterioară, nu încape pe suportul de prindere, alături de Qudos. Suportul este conceput să fie compatbil cu prinderea de ghidon sau de cască, cu mențiunea că poate găzdui atât camera cât și sistemul de iluminare aflat în imediata vecinătate.
Noi am îmbărțișat din start ideea, din două motive: puteam să filmăm la MoonTimeBike și chiar să surprindem rideri în acțiune și mai mult decât atât, când ne deplasam dintr-un punct în altul, foloseam Qudos-ul pe post de iluminat poteca. În ambele impostaze, această soluție de iluminat este grozavă, căci puterea este pe măsură. Probabil pe o potecă în miez de noapte, lucrurile sunt și mai interesante.
Partea bună este că acest Qudos are mai multe trepte de iluminare care acționează cele 3 led-uri disponibile separat. Partea și mai bună este că poți ajunge chiar și la 400 de lumeni, suficient cât să vezi la 10 metri în față, deci niciun stres pe timp de noapte. Are trei moduri: Action, Target și Ambient. Funcția de Action oferă un unghi larg și două moduri: 400 de lumeni (cel mai puternic de altfel) și 225 de lumeni. Dacă o folosești la capacitate maximă în 40 de minute acumulatorul este deja consumat. Target pe de altă parte concentrează lumina într-un singur punct, iar puterea variază de la 175 la 100 de lumeni. Nu în ultimul rând, funcția de ambient oferă o putere între 270 și 70 de lumeni, aceasta din urmă asigurând o funcționare de până la 4 ore.
În cazul în care nu ai nevoie de prea multă lumină sau nu vrei să-i orbești complet pe cei pe care-i filmezi, Qudos îți pune la dispoziție 70 de lumeni, adică suficientă putere încât să recunoști ceea ce ai filmat ulterior. În ceea ce privește construcția, carcasa este realizată din aluminiu, poate funcționa și în ploaie dar și sub apă dacă nu cobori la mai mult de 40 de metri.
Acumulatorul se scoate din carcasă și se pune la încărcat prin USB. Greutatea este de doar 150 de grame, deci acceptabilă, iar prețul recomandat în dolari de 150$. În România, acest produs ar trebui să ajungă prin importatorul DHS Bike Parts, dar momentan acest produs încă nu figurează pe pagina lor.
Pe scurt, am fost foarte încântat de această soluție și am apreciat faptul că oferă 400 de lumeni la capacitate maximă, de altfel modul Action fiind cel pe care-l prefer: iluminează subiecții dar îți iluminează și calea când pedalezi noaptea. Partea bună este că-l poți monta spre exemplu și pe o cameră DSLR în locul blițului, așadar viața poate fi minunată chiar și noaptea atunci când te afli în sîlbăticie și vrei să scoți un set de poze sau de filmări memorabile.
Filmarea de la MoonTimeBike 2014 poate fi văzută aici.
Preț recomandat: 150$
Importator: În curând prin DHS Bike Parts
Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.