Acum citesti
Drift HD 2012

Săptămâna aceasta ne-am reîntâlnit cu un vechi prieten dar și partener de filmări. Este vorba de camera pentru sporturi extreme Drift, de această dată prezentă la test cu ceva modificări față de versiunea anului anterior. Nu doar dimensiunea sa a fost micșorată, ci și apelativul. Pe scurt, Drift HD.


Noul model este mult mai compact decât predecesorul său. În mare, funcțiile au rămas neschimbate, însă cei de la Drift au insistat foarte mult pe aspectul noii camere. A împrumutat printre altele culoarea neagră de la modelul Drift HD170 Stealth, cu ajutorul căreia se face nevăzută pe timpul nopții. Lentila este acum acompaniată de patru șuruburi, care permit înlocuirea acesteia dar care-i conferă un aspect aparte.


În partea din spate a camerei, care poate fi accesată deșurubând un capac, ai la dispoziție zona acumulatorului, a microfonului, a USB-ului, a cardului Micro SD și a intrării HDMI. Varianta cu acest capac mi se pare ușor peste mână din două motive. Acum există riscul să-l pierzi (la modelul anterior fiind ancorat de carcasa camerei) iar dacă îl strângi prea puternic și dorești să-l desfaci cu mâinile ușor umezite de pe traseu, nu vei avea mari șanse.


Un alt minus îl consider limitarea la acumulatorul subțire. La modelul anterior, aveai posibilitatea de a utiliza un acumulator cu o capacitate mai mare, mai gros, de care noi ne-am folosit constant.


Deoarece butoanele sunt negre, vor fi destul de dificil de acționat în condiții de lumină scăzută. LED-ul aferent butonului deschis/închis este vizibil și pe timp de noapte.


Calitatea imaginii a rămas însă neschimbată. Calitatea fotografiilor a crescut simțitor la nivel de megapixeli, noul Dirft bucurându-se în prezent de nu mai puțin de 9 megapixeli. Imaginile sunt mai mari, dar culorile au rămas la fel. De asemenea, dacă utilizezi funcția de zoom, fotografiile vor avea rezoluția (foarte) mică de doar 640 x 480 pixeli. De menționat este și faptul că poți face zoom în timp ce filmezi, însă imaginea devine pixelată.


Trecerea de la condiții de lumină la cele întunecate se face relativ greoi, senzorul având nevoie de ceva timp pentru a se adapta. Pe modul de noapte calitatea rămâne acceptabilă, deși există camere în segment care oferă o calitate a imaginii mult mai bună pe modul NIGHT.


Din punct de vedere al accesoriilor livrate, oferta este bogată: prindere pentru ghidon, pentru cască, cablu de conectare la TV, un capac de rezervă (în cazul în care-l pierzi pe cel original), și un cititor de carduri Micro SD.


În concluzie, te invit să urmărești imaginile filmate cu noul Drift HD și încropite sub titlul The Trails of Bucharest (potecile Bucureștiului). Am fost mulțumit de noul Drift, deoarece dimensiunile sunt mult mai compacte, aș putea spune chiar mai umane. Nu mai simți că ai după tine un întreg car de televiziune. Cei de la Drift au păstrat părțile bune și au îmbunătățit-o la capitolele la care avea de suferit în fața concurenței. Iar cu această ocazie, noul DRIFT poate sta cu fruntea sus în fața mult râvnitului GoPro, deși nu reușește (încă) să-l egaleze complet la calitatea imaginii.


Film demo Drift HD (redus la 360p de la 1080p)



Galerie foto Drift HD



Vezi Comentarii (6)
  • Din propria experienta, camera este mizerabila, imaginea ei este cred ca cea mai slaba intalnita pana acum, poti filma mai bine cu un telefon de 300 lei, asta daca s-ar putea atasa pe ghidon. Nu va aventurati cu ea, bani aruncati pe fereastra. Aceasta camera nu ar trebui sa coste mai mult de 100 lei, asta ca sa va puteti face o imagine clara a calitatii ei. Bafta.

  • Salut domn` Nicu cu N mic, dar nu vorbim despre asta aici, stii tu mai bine. Tare sunt curios sa aflu cine-i concurenta in opinia ta, daca esti atat de informat. Si da, am sa-ti ascult sfatul, chiar acum ma duc la sapat si am sa uit de internet, o sa-ti fac pe plac si am sa-ti alimentez frustrarile masculine dobandite in spatele tastaturii, in realitate probabil ai fost subjugat de vreun parinte platit, sa sape via altora. Baflta nicusor si la multi ani!

  • Salut! Puteti sa imi spuneti pe unde ati filmat? In special partea de la inceput si de la sfarsit. Parcarea cred ca e cea de la Universitate. Unul din parcuri e Tineretului. Unde ati fost in celelalte locuri?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 12 =