Acum citesti
Cască Alpina Rootage și ochelarii RAM: kit-ul complet de enduro?

Pe lângă vasta prezentare a produselor Alpina pe care am făcut-o de curând pe site și pe canalul de Youtube, am decis să iau o cască și o pereche de ochelari pentru a vedea care-i treaba și pe traseu, în viața reală. Căci desigur, pe hârtie totul arată mereu roz. M-am decis pentru casca Rootage și pentru ochelarii Ram – versiunea standard – fără lentilă heliomată. Zis și făcut, am luat echipamentul și am plecat către Ciocanu, pe singurele trasee din zonă care aduc mai mult cu disciplina enduro, disciplină pentru care cele două produse sunt de fapt construite.

Casca a intrat pe cap perfect, reglajul s-a făcut rapid și cumva a fost una dintre acele căști care-mi vin foarte bine – un lucru destul de rar. Să se potrivească fizic și estetic, nu poate fi decât un motiv de bucurie. Aspectul căștii mi-a plăcut mult, mai ales că nu e foarte mare și arăt mai degrabă a om decât a ciupercă. Mai mult decât atât, a fost foarte comodă, ceea ce este important. Prinderea se face foarte rapid cu o curea zimțată (similar ca la încălțămintea SPD), un sistem pe care nu l-am mai întâlnit decât la Alpina. Este cel puțin la fel de rapid și de sigur precum cel magnetic sau cel cu click.

Din punct de vedere al aspectului, trebuie menționat exteriorul cu inserții de carbon, care arată excelent, iar ca nivel de protecție, cei de la Alpina spun că utilizarea acestui materiale face ca Rootage să fie o cască foarte sigură. Însă, pentru prețul cerut, cei de la Alpina nu foeră varianta MIPS pentru această cască în condițiile în care prețul atinge acest standard. Apoi, aerisirea este bună dar nu este cea mai grozavă, deci atâta timp cât temperatura exterioară nu depășește 26 de grade te vei simți confortabil. Peste această valoare, s-ar putea să ți se pară mai cald cu Rootage-ul pe cap. Altfel, este o cască excelentă, relativ scumpă, însă care vine cu avantajul că se potrivește perfect pe cap, oferind un confort foarte mare (practic, nu există puncte de presiune).

Preț: 890 Lei

Aceasta face echipă bună cu ochelarii RAM, cel puțin din punct de vedere al aspectului, care desigur, este subiectiv. Alpina a început să construiască ochelari mari, care amintesc de cei de snowboard, însă în ultimii ani în ciclism acest trend al lentilelor imense începe să prindă avânt. Un avantaj incontestabil este faptul că o lentilă mare oferă o protecție foarte bună și nu lasă razele de lumină sau insectele sau noroiul să-ți intre-n ochi. Acum, arătând aproape ca un robot de enduro, m-am dat la deal și la vale cu ochelarii fără să mă deranjeze. Stau bine pe nas și pe față în general, ramele sunt suficient de înguste încât să se strângă un pic pe după urechi dar fără să creeze neplăceri, iar pe urcări lentila nu s-a aburit.

Dar trebuie luat în calcul faptul că a fost cald afară. Altfel, lentila stă suficient de distanțată de frunte astfel încât să nu-ți curgă transpirația pe ea, în schimb curge pe ochi. Un compromis trebuia făcut undeva. Și că tot suntem la capitolul lentilă, aceasta nu este heliomată, prin urmare pe porțiunile de pădure foarte întunecate s-ar putea ca unii să fie derenjați de vizibilitate – eu n-am fost. În orice caz, Alpina a depus eforturi mari să găsească calea de mijloc, pentru o lentilă standard, fapt de apreciat.

Preț: 475 lei

Importator: kerobike.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − thirteen =