Acum citesti
Apărători noroi Simpla Hammer 2

Odată cu acest articol, vom inaugura noua rubrică Pentru tură, o rubrica în care vom prezenta produse pe care le luăm cu noi în plimbări sau teste, iar în urma experiențelor, tragem concluziile în articolele de față.

Apărătorile împotriva noroiului și apei de pe traseu Hammer 2, de la Simpla, sunt primele canditate care vor inaugura rubrica.

Mulți se plâng că mersul cu bicicleta în timpul iernii sau pe vreme ploiasă este o provocare pe care nu vor s-o accepte datorită mizeriei aruncată de roți pe hainele lor. Bineînțeles, cea mai simplă și mai la îndemână soluție sunt apărătorile, foarte accesibile din punct de vedere al prețului și foarte utile atunci când trebui să rămâi curat.

Este greu de crezut că există pe piață un set de apărători care te vor menține 100% curat, însă în funcție de calitatea dar și de construcția acestora, pot garanta un procent de 90% pentru condiții de carosabil umed.

Apărătorile de noroi de la Simpla se montează așa cum o spune și numele, relativ simplu. Aici procesul este asemănător unui mic Lego. Trei piese și un șurub vor forma o singură piesă care se introduce în tija furcii, imediat sub cuvete. Se strânge șurubul până se fixează după care aripa intră pe șină. Aspectul cu care te alegi va fi unul de moto, mai ales dacă ai o furcă cu o cursă mai mare. Chiar și în condițiile în care aripa este distanțată mai mult de roată, apa sau mizeria de pe traseu nu ajunge atât de ușor spre tine, dat fiind faptul că sunt suficient de la late (mai mult decât prevăd normele europene) și de lungi pentru a împiedica acest lucru.

Aripa de spate se prinde de tija de șa, însă montajul va avea nevoie de ceva ajustări. În cazul acesteia am fi preferat un sistem de prindere mai facil legat de ajustarea chingii pe grosimea tijei și mai ales a siguranței clapetei de montare/demontare.  Ajustarea chingii pe grosimea tijei devine sâcâitoare în cazul în care nu nimerești din prima dimensiunea. Dacă chinga se mărește ușor, de micșorat însă va trebui să insiști un pic asupra sistemului.  Din maxim 3 încercari ar trebui să nimerești.

Aripa față o putem da jos fără a folosi scule, pe când cea de spate, chiar dacă are o clapeta rapidă în acest sens, va trebui montat un șurubel mic pentru siguranță (inclus + unul de rezervă) altfel la cel mai mic șoc, se va desface. În orice caz, eficiența a fost dovedită în tură, datorită acelorași carcateristici precum cele ale aripii de față. Reglajul pe înălțime poate fi făcut foarte ușor, deoarece aripa de spate beneficiază de un braț, care permite ajustarea înălțimii aripii. Noi am poziționat-o cât mai jos posibil, iar rezultatele după 4 ore de pedalat au fost mulțumitoare: aripa a păstrat o bună parte din apă și noroi departe de hainele mele.

100% curat, este imposibil să ajungi acasă, aceasta este o certitudine. Dacă totuși te deplasezi zilnic cu bicicleta prin oraș sau ești un weekend warrior care nu poate sta la final de săptămână în casă, este bine să ai un astfel de set de apărători, în caz de urgență.

Compatibile cu bicicletele roți de 24, 26 și 28 inch.
Greutate: 138 grame (aripa față cu prindere furcă) + 213 grame (aripă spate)
Preț recomandat: 60 Lei
Importator în România: DHS Bike Parts

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 8 =