Acum citesti
Test – geantă voiaj Thule RoundTrip Bike Duffel

Și din nou, “mercedesul” echipamentului de outdoor lovește. De fapt nu e chiar corect pentru Thule, pentru că azi, Mercedes, nu mai e „ce era”, în schimb Thule a rămas lider cam la toate capitolele, și în special la două: calitate și inovație. Și da, Thule ca brand, este în general mai scump decât alte mărci similare, concurente. Dar să fim serioși, suedezii de la Thule nu s-au născut cu prestigiul ăsta, ci și l-au construit și căpătat de-a lungul celor 80 ani de istorie pe care o au, dovedind, iar și iar, calitatea și robustețea produselor lor.

Geanta de voiaj Thule RoundTrip Bike Duffel este unul dintre cele mai bune exemple de calitate exemplară și gândire inovativă. Este o geantă de transport construită special pentru cicliști, special pentru cei care obișnuiesc să meargă, des, la concursuri de ciclism. Desigur, o poți folosi și dacă mergi la pescuit, dar e ca și cum ai merge cu Mercedesul la arat.

foto omo-7.xyz

Thule RoundTrip Bike Duffel este fenomenal de robustă. Îți dai seama imediat ce pui mâna pe ea. Este chiar exagerat de bine construită, Suedezi parca au vrut să se asigure că rezistă și dacă o tragi după tine, pe bicicletă, pe un traseu de DH. Și fermoarele sunt fabuloase. Evident, sunt YKK, și simți că poți trage de ele fără nicio frică. Cu toate astea, geanta are și un „călcâi al lui Ahile”, o specificație care pare a fi un neajuns. Voi detalia mai jos.

Ce mi-a plăcut din prima la această geantă este organizarea interioara, sub forma fagurelui de miere. Inițial am sus că „meh”, adică, îmi ocupă jumate din spațiul interior cu fagurele ăsta. Dar nu e chiar așa. Pe de o parte, fagurele se poate plia spre dreapta, și mai ocupă astfel doar vreo 5% din spațiu. Da, nu îl poți scoate cu totul. În schimb avantajul de a-l avea acolo depășește cu mult dezavantajul. Și, deși geanta are doar o capacitate de 55L, destul de mică aș spune, simplu fapt că lucrurile le pui înăuntru atât de bine și frumos organizat, face ca volumul să fie suficient chiar și pentru escapade de 7 zile.

Fagurele este un excelent organizator, și nu doar atât. Pe de o parte vezi dintr-o privire aproape tot ce ai în geantă, dar pe de alta parte te și obligă să împachetezi cât mai compact lucrurile tale, încăpând astfel, EXTREM de multe lucruri în ea. Asta mi-a plăcut mult – mă uitam în fagure și alegeam frumos cu ce mă îmbrac în fiecare zi. Nu trebuia să răscolesc toate hainele ca să găsesc ce căutam. Și asta, pentru că nu era nimic la fund. De asemenea, compartimentările din fagure au dimensiuni diferite, pentru a putea pune acolo haine cu volume diferite: lenjerie intimă, șosete, tricouri, pantaloni etc.

Am testat asta la maxim, cu ocazia concursului maraton mtb Mitas 4 Islands din Croația când da, la final geanta s-a dovedit neîncăpătoare, însă doar pentru că m-am încăpățânat să pun și laptopul în capacul genții. Altfel, ar fi încăput tot echipamentul, plus extrem de multă nutriție sportivă, pentru cinci zile de concurs. Adică enorm!

Acum, în afară de fagurele care ocupă partea dreaptă a genții, stânga este lăsată liberă. Aici poți pune hainele voluminoase, ce nu pot fi pliate/rulate așa mic, trusa de cosmetice și orice altceva dorești. Totuși, Thule a pus o etichetă, și îți recomandă să pui aici casca.

Legat de etichete, geanta dispune peste tot, de indicii pentru ce anume să pui în spațiile respective: compartiment impermeabil pentru haine murdare și ude, compartiment impermeabil pentru încălțăminte murdară și udă, compartiment căptușit pentru ochelari etc. Nu cumva să pui ceva în locul greșit că se strică geanta 🙂

Un alt „feature” care mi-a plăcut este modul în care o poți transporta pe umăr. Geanta este echipată în toate cele 4 colțuri cu găici, de care se agață breteaua de umăr. De găicile astea tu poți prinde breteaua cum vrei. Pe stânga, pe dreapta, diagonală stânga jos – dreapta sus sau diagonală stânga sus – dreapta jos.

De asemenea, și aici mai ai o etichetă mică, care te anunță că dacă prinzi breteaua de partea velcro special pusa acolo, poți transporta geanta pe spate și mai confortabil, la fel ca pe un… arc de vânătoare.

Iar aici am găsit neajunsul de care vorbeam mai sus. Este vorba de găicile de care se prinde breteaua. Mi se par subdimensionate, subțiri și fragile. Mă gândesc că geanta poate atinge greutăți apreciabile, iar întreaga greutate, să fie susținută doar de aceste două găici plăpânde, pare cam problematic. Dar, vorbim de Thule, și sunt sigur că au măsurat ei tot ce trebuie, ca să nu se rupă nimic.

Geanta mai este prevăzută cu încă 3 mânere, două pe fiecare laterală plus încă unul pe capac. Practic poți transporta geanta asta așa cum îți este ție cel mai confortabil. E de apreciat.

Thule RoundTrip Bike Duffel mai este echipată cu încă două buzunare, unul mai mare și altul mai mic. Cel mic mă așteptam să fie căptușit cu material moale. Părea buzunar pentru obiecte „delicate”, cum ar fi telefonul. Însă chiar și așa, dacă îți pui telefonul acolo, nu se va zgâria, întrucât materialul interior este un fâș.

Surprinzător, nu am găsit agățătoare specială pentru chei, pentru a nu le rătăci, o caracteristică pe care o găsești cam peste tot, la rucsacuri și chiar și la genți de voiaj. De asemenea, nu este niciun buzunar cu fermoar, o altă caracteristică bună pentru securitate, un buzunar unde poți pune cheile, dacă nu ai gaica aia, sau alte obiecte mici pe care nu vrei să le rătăcești prin geantă. Bateriile de la GoPro spre exemplu.

Celălalt buzunar mare, este destinat accesoriilor tale. Poți pune aici orice, de la sculele pentru bicicletă, la electronice, încărcătoare, baterii și cabluri, la geluri energizante și batoane energetice. Frumos gândit și organizată și această zonă.

foto @CyclesmithHfx

Un alt buzunar separat este cel pentru pantofii de bicicletă. Este căptușit la interior cu rafie, iar în partea de jos are niște găurele prin care să se scurgă eventualul noroi cu apă.

Buzunarul de pe capac este și el din rafie, la fel, cu găurele de scurgere. Aici poți pune hainele pline de noroi. Mă gândesc însă că dacă faci treaba asta, te vei alege cu un interior foarte murdar, pe care îl văd destul de greu și incomod de curățat.

Așa că, eu cel puțin, dacă am lucruri murdare, tot într-o pungă le voi pune mai întâi, apoi în aceste buzunare.

Cam asta aș putea spune despre Thule RoundTrip Bike Duffel, o excelenta geantă de voiaj premium pentru cicliști. Cu ceva vreme în urmă am testat ceva similar de la Castelli, geanta lor dedicată pentru cicliști. Și, deși era mai încăpătoare, nu era la fel de bine organizată. Thule RoundTrip Bike Duffel este pur și simplu „next level”. Iar cât privește prețul, în România este în jur 580 lei, însă dacă prinzi reducerile, o găsești chiar și la 480 lei, un preț foarte bun pentru calitate premium și, mai ales, ingeniozitatea pe care o primești.

Specificații:

  • Dimensiuni: 67 x 36 x 30 cm
  • Volum: 55L
  • Greutate: 1,3 kg
  • Material: poliester
  • Fermoare: YKK
  • Preț recomandat la data publicării recenziei: 582 lei
  • Importator: WheelSports Romania

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 1 =