Acum citesti
Proiectul umanitar Sprinten îi ajută pe copiii cu deficiențe motorii

Cum este viata fara un picior? In Romania sunt peste 10.000 de copii pentru care firescul pas si zburdalnica alergare cotidiana raman doar un vis frumos, acestia fiind afectati in miscare sau imobilizati din diferite cauze, fie aparute din nastere fie pe parcursul vietii, ca urmare a unei boli sau a unui accident. Pentru multi dintre ei ar putea exista solutii.

Afis SPRINTEN

SPRINTEN este un proiect social dedicat copiilor cu deficiente motorii, care a luat fiinta din dorinta de a le oferi cat mai multor micuti sansa de a se bucura de o copilarie din care nu lipsesc jocurile Baba Oarba si De-a v-ati ascunselea, aventurile cu bicicleta sau intrecerile sportive.

Pentru a deschide drumul SPRINTEN si-au dat mainile reprezentantii Fundatiei PROAM Events, echipa energica a MPG, membrii mereu pusi pe fapte mari ai Fundatiei Regina Maria, echipa de creatie cu suflet a agentiei DDB Romania, parte a The Group, si renumitii doctori Gheorghe Burnei, Raluca Damean si Mihai Jianu, precum si multi profesionisti, specialisti si oameni de exceptie, care daca nu ar fi… nu am mai avea ce povesti.

Fundatia PROAM Events va implementa proiectul SPRINTEN la nivelul comunitatilor sportive pasionate de alergare si de ciclism, in cadrul evenimentelor coordonate de MPG. Prin simplul fapt ca oamenii aleg sa se bucure de libertatea lor de miscare, vor putea oferi sprijin copiilor cu deficiente motorii dandu-le sansa de a trai la randul lor aceasta minunata experienta.

Fiecare participant adult care vine la competitiile Riders Club – www.ridersclub.ro, RUNFEST – www.runfest.ro si URBATLON – www.urbatlon.ro contribuie implicit si la acest proiect social, suma de 5 lei din fiecare taxa de concurs fiind directionata catre SPRINTEN. Sumele vor fi donate intr-un fond destinat implementarii solutiilor medicale pentru cauzele sociale sustinute de SPRINTEN. Fiecare cauza va putea fi sprijinita suplimentar de orice persoana fizica, companie sau asociatie si fundatie in diferite moduri, ce vor fi detaliate pe platforma online dedicata proiectului. Fiecare ciclist sau alergator va putea face sport si strange cat mai multe donatii de la sustinatori, rude, prieteni, colegi in numele unui copil care are nevoie de pasul sau SPRINTEN.

„Este un dar nepretuit sa pasesti pe picioarele tale, sa poti sa alergi sau sa pedalezi. Odata cunoscuta drama copiilor cu deficiente motorii, captivi intr-o lume trista, plina de durere si fara perspectiva, nu poti ramane indiferent. Prin intreaga sa activitate, MPG ofera oamenilor ocazia de a se bucura de frumusetea miscarii, de natura, de timpul petrecut cu familia si prietenii. Este deci firesc sa ne dorim sa aducem aceasta bucurie si copiilor aflati acum in suferinta, sa-i ajutam sa priveasca spre viitor mai increzatori si sa simta ca nu sunt singuri”, a declarat Sanda Mocuta, directorul general al agentiei de marketing sportiv MPG.

Fundatia Regina Maria va asigura selectarea cazurilor sociale ale copiilor si va implementa solutiile medicale potrivite, cu sprijinul unei echipe de specialisti in acest domeniu.

„Ne implicam cu bucurie si entuziasm in acest parteneriat inedit, menit sa redea sansa la o viata normala copiilor cu deficiente motorii. Ne dorim sa fim un punct de sprijin pentru cei mici si pentru familiile lor, astfel incat sa inceapa sa se bucure impreuna de fiecare pas, spre o copilarie si o viata fericite”, a afirmat Andreea Tudose, directorul general al Fundatiei Regina Maria.

Dintre specialistii care se vor implica in proiectul SPRINTEN fac parte trei persoane deosebite si renumite pentru realizarile lor in domeniul medical, si anume doctorii Gheorghe Burnei, Raluca Damean si Mihai Jianu.

Profesorul universitar doctor Gheorghe Burnei a reusit sa aduca domeniul ortopediei pediatrice la cel mai inalt nivel, competitiv in Europa si in lume.

Doresc sa ma implic in acest proiect pentru ca toti copiii din tara sa poata beneficia de cele mai noi metode terapeutice, astfel incat sa se poata vindeca si sa isi poata recupera confortul pentru o viata mai buna”, ne-a spus prof. univ. dr. Gheorghe Burnei.

Medicul Mihai Jianu a parcurs fara exceptie toate treptele ierarhiei didactice pana la cea de profesor, lucrand in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. In calitate de medic primar Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, doctor in Stiinte Medicale, Mihai Jianu face parte din echipa care lucreaza voluntar in Policlinica Sociala a Fundatiei Regina Maria.

„Din dorinta de a contribui la tratarea copiilor cu deficiente motorii, m-am implicat in acest proiect pentru a-i ajuta si pe cei a caror sansa la o viata normala o reprezinta oamenii ce vor sa faca o fapta buna”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Jianu.

Medicul primar Raluca Damean are o experienta de peste 10 ani in problematica piciorului. Studiile efectuate la Viena i-au permis specializarea in tratarea varus equin, afectiune concretizata printr-o deformare a piciorului, fiind unul dintre putinii specialisti din Romania care utilizeaza metoda Ponseti, o solutie de tratament non-chirurgicala.

„Doresc sa ma implic in acest proiect din dragoste fata de copii si din dorinta de a le oferi tuturor sansa unui inceput frumos in viata. La noi in tara sunt mii de copii cu dizabilitati motorii dintre care mai mult de jumatate nu au posibilitati materiale, iar eu cred in sansa lor de a se vindeca”, a afirmat dr. Raluca Damean, medic specialist in ortopedie si traumatologie.

„Sa faci o campanie comerciala, servind astfel scopul de a accelera vanzarile pentru un anume produs este, bineinteles, o mare bucurie. Sa faci, insa, o campanie a carei miza este chiar mai profunda, o campanie care inseamna primul pas catre o viata care sa redefineasca normalitatea pentru un copil, care a fost nevoit sa traiasca pana acum fara un picior sau fara sa se poata deplasa, este cu totul altceva. Suntem foarte motivati sa facem parte din acest proiect! Este un efort colectiv de amploare si suntem siguri ca vom reusi sa facem ceva deosebit. Pentru inceput, am dezvoltat identitatea vizuala si posterul generic al proiectului, iar acum lucram la o strategie creativa care sa creeze buzz in jurul competitiilor MPG, sa surprinda si sa-i determine pe cat mai multi sa participe si, implicit, sa-i ajute pe copiii care nu cunosc una dintre bucuriile simple ale vietii… cea de a merge”, a subliniat Roxana Memetea, Managing Partner al agentiei de creatie DDB Romania.

Intreaga desfasurare de forte a echipei MPG, a partenerilor sai, cat si participarea sportivilor la urmatoarele evenimente din calendarele de ciclism si alergare – ZIUA B, 18 aprilie si RUNFEST, 19 aprilie, din padurea Cernica – vor da o noua dimensiune proiectului si un plus considerabil de valoare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + 3 =