Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Nu sunt multe informații din care să rezulte că există poteci bune de bicicletă în Rodnei. Și totusi se poate. E suficient să știi cât de frumos este, iar potecile turistice devin bune și pentru bicicletă.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.
Frumos.
Pot confirma că sunt multe de văzut și de făcut pe bicicletă prin munții Rodnei, nu neapărat la altitudini mari, ca în filmul ăsta. Pentru cei care se limitează la cross-country, sunt trasee splendide pe valea Anieșului, pe valea Izvorului Roșu (spre Valea Vinului), din Valea Mare spre pasul Rotunda și apoi spre Șaua Găjii (1800 m, pe traseul spre lacul Lala), precum și pe toate văile adiacente acestora.
De altfel, există o hartă de cicloturism și mountain-bike pentru munții Maramureșului și Rodnei, cu vreo 12 trasee, eu am cumpărat-o din librărie, pe ea apar: http://www.muntii-nostri.ro; facebook: harta.muntii.nostri.