Acum citesti
La şosea ne accidentăm, dar şi la downhill unde nu plânge nimeni

La cursa Paris-Roubaix din luna acesta au avut loc mai multe accidente „bizare”. Accidentaţii au acuzat că s-au tăiat în discurile de frână ale noilor cursiere dotate acest sistem de oprire. Rănile arătau destul de grav în poze. Imediat UCI a declarat că suspendă utilizarea acestor frâne pe disc întrucât sunt „periculoase”. Surprinzător este însă că UCI nu a interzis până acum ghidoanele de bicicletă sau manetele de frână care, şi acestea, s-au dovedit periculoase străpungând de mai multe ori mâinile sau picioarele utilizatorilor. La fel de surprinzător este şi că această infamă cursă Paris-Roubaix nu este interzisă, ea în sine fiind ştiută a fi sângeroasă, an de an având loc accidentări remarcabile.

Francisco Ventoso, ciclistul de şosea care s-a accidentat, aproape că a plâns spunând că nu înţelege de ce trebuie să fie folosite pe bicicletă sisteme atât de periculoase când frânele clasice pe jantă erau atât de bune.

Din păcate acum riderii de downhill vor avea motive justificate să râdă de rutieri. La ce accidentări vedem la downhill, unde se folosesc discuri de frână mult mai mari şi mai ameninţătoare, decizia UCI este cel puţin pripită.

Vezi Comentariu (1)
  • Da, intr-adevar, la downhill se merge in pluton de 150-200 de „rideri” la 5-10 cm unul de altul si rutierii ar trebui sa foloseasca genunchiere/tibiere asa cum fac rideri adevarati.

    Cred ca doriti sa comparati mere cu pere si nu ati inteles mesajul rutierilor – puteti sa va documentati mai mult.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − six =