Acum citesti
Freerider la Mitas 4 Islands 2017

Maratonul pe etape Mitas 4 Islands are loc în fiecare an la început de sezon, în aprilie. Patru insule aparținând de Croația, găzduiesc de fiecare dată cele patru etape ale maratonului. În 2017 Freerider a participat pentru prima oară la această cursă, iar impresiile au fost de nota 10.

Concursul este abordabil, în sensul că și un amator îl poate termina. Poate nu pe podium, dar cu siguranță nici la sfârșitul clasamentului. Traseele fiecărei etape sunt diferite de ce găsești în România, mai precis terenul. Dacă la noi ai de cele mai multe ori pământ, rădăcini și destul de des noroi, la Mitas 4 Islands găsești doar piatra, stâncă și pietriș. Este un avantaj enorm întrucât indiferent cât plouă, poteca rămâne în stare foarte bună.

De asemenea și peisajul este radical diferit. E drept că nu ai crestele semețe înzăpezite pe care le vezi prin Alpi, Pirinei sau Carpați, și nici brazii de pe la noi. În schimb ai cu totul altceva, la fel de frumos, exotic chiar. Este vorba de litoralul croat care vine la pachet cu palmieri și apa cristalină a mării Adriatice. Concursul se desfășoară în echipe de doi cicliști.

La fel de interesanta este și partea care ține de diferența de nivel. Imaginează-ți că în fiecare zi pornești de la nivelul mari, iar în cei 60-70 km cât ai de pedalat zilnic, ai de urcat între 1000 și 1700 m diferență de nivel. Și asta fără să ajungi la altitudini „dificile” din punct de vedere meteo, cum ar fi la peste 2000 m.

Anul acesta a 4a ediție a maratonului croat are loc între 11 și 14 aprilie, iar costul înscrierii variază între 300 și 1.100 euro per concurent, în funcție de pachetul ales, de la „Race Only” la „Deluxe, Race & Boat”. Pare mult, însă la schimb primești la fel de mult. Mitas 4 Islands este un concurs la care categoric trebuie să participi măcar o dată în viață. Iată cum a fost pentru noi în 2017.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =