Acum citesti
Angrenaj Echo Black

Bratele de angrenaj sunt importante, deoarece transporta majoritatea fortelor aplicate de rider catre bicicleta. Fie ca vorbim despre simpla pedalare pentru punerea in miscare, fie ca vorbim despre un pedal-kick puternic pentru a executa o saritura, aveti nevoie de siguranta ca acestea nu vor ceda.

Acum cativa ani, trialistii foloseau brate obisnuite de mountainbike carora le demontau foile mari, pastrand-o doar pe cea mai mica. In locul foilor mari se monta un scut (disc) confectionat din aluminiu, otel sau inox, pentru a evita distrugerea angrenajului in cazul unei sarituri esuate. Cu timpul studiile pentru imbunatatirea performantelor angrenajelor de trial au dus la schimbari majore in constructia si greutatea acestora.

In prezent se folosesc bratele de angrenaj care in loc de foi au o bucsa cu filet pe care se monteaza un freewheel special pentru trial sau un simplu freewheel de bmx (pinionul de bmx este util riderilor cu buget mai mic si are performante mult mai scazute). Scuturile vechi, care de regula erau mari si grele, au fost inlocuite cu scuturi perforate foarte usoare, construite din cele mai dure aliaje de aluminiu si care ofera numeroase designuri atractive.

Pentru teste noi am ales un angrenaj din clasa mijlocie. Echo Black sunt foarte populare in randurile trialistilor deoarece sunt confectionate din aluminiu 6061 si pana in prezent nu a cedat niciunul. Singurele sesizari au fost cateva defectiuni la filetul unde se monteaza freewheel-ul si la pedale, dar probabil acestea s-au datorat uzurii/neglijentei la montare. Culoare neagra este obtinuta prin anodizare, lucru care se manifesta printr-un look de durata si daca sunteti genul de rider care are grija de bicicleta si evita crash-urile in bratele pedaliere, acestea vor arata mult timp ca noi. Este un detaliu care conteaza, deoarece nimanui nu ii place sa faca schimb de culoare intre bratele angrenajului si tenisi.

Echo Black Cranks pot fi gasite atat in varianta pe caneluri ISIS cat si pe patrat, cu lungimea de 170mm pentru Stock si 160mm pentru Mod. Pretul cantareste ceva mai putin decat bratele in sine, costul acestora fiind de 200 ron, iar greutatea de 533g.

Noi le-am supus la toate chinurile posibile in decursul a doi ani: drop-uri de 3m pe asfalt, pedal kick-uri nebune, crash-uri cu nemiluita… si inca le mai folosim pentru ca sunt pur si simplu BUNE! Sunt cea mai buna alegere pentru riderii care doresc calitate la un pret corect si care nu sunt maniaci cu greutatea pieselor.

Greutate : 533 grame

Utilizare : Trial

Vezi Comentariu (1)
  • cunosc persoane carora li s-a stricat filetul de la pedale sau freewheel la acest model de brate, insa am ajuns la concluzia ca in mare parte s-a datorat neglijentei (no vaseline,ridding with loose pedals…)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × three =