Acum citesti
Test – pedale automate BikeFun Dual Trap

Nu toata lumea foloseşte acest tip de pedale însă trebuie să ne credeţi pe cuvânt când vă spunem că merită să le încercaţi. Merită pentru că vă îmbunătăţiţi randamentul la pedalare poate chiar şi cu 50%. Este drept că trebuie puţin exerciţiu la început, poate vor exista şi câteva căzături însă într-un final, dacă îţi place ideea, vei vedea că nu mai poţi pedala fără ele. Ca să nu mai spunem că la un concurs, atunci când fixezi picioarele în pedale este ca şi cum ţi-ai pune centura de siguranţă în maşină. Devii una cu bicicleta şi obţii controlul, randamentul şi manevrabilitatea maximă.

Pedalele BikeFun Dual Trap testate fac parte din categoria pedalelor automate pe care le recomandăm. Sunt complet compatibile cu sistemul Shimano fapt care le oferă un mare avantaj întrucât nu trebuie să cauţi plăcuţe speciale funcţionând cu toţi pantofii tăi de ciclism pe care ai instalate plăcuţe Shimano.

review recenzie test pedale automate spd bikefun dual trap 01

Pachetul conţine pedalele, plăcuţe pentru pantofii de ciclism, şuruburile de instalare şi instrucţiunile de instalare. Practic tot ce ai nevoie pentru a le monta fără nicio problemă.

review recenzie test pedale automate spd bikefun dual trap 02

Pedalele nu sunt cu mult deosebite faţă de Shimano pe care le concurează şi dispun de reglajul pentru „tăria” arcului. Astfel poţi regla cât de uşor sau greu să scoţi piciorul din pedală. Dacă eşti începător în domeniul pedalelor cu prindere SPD atunci aceste pedale îţi permit să ajustezi o tensiune mică a arcului pentru a scoate piciorul din pedală foarte uşor. Spre exemplu urmează să cazi şi tragi involuntar de picior să te sprijini. Pantoful va ieşi singur foarte uşor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În schimb dacă eşti avansat şi în plus participi la un concurs atunci poţi regla pedalele să elibereze mai greu pentru ca randamentul tău de la picior la pedala să fie transmis mai eficient. Ajustarea şurubului de reglaj se face în trepte pe care le simţi la mână. Aşadar poţi regla exact fiecare şurub în parte şi la fel pentru toate. În total sunt patru, câte unul pentru fiecare parte a pedalei.

review recenzie test pedale automate spd bikefun dual trap 06

Greutatea pedalelor BikeFun este un atu faţă de echivalentul de la Shimano. În timp ce Shimano PD M520 cântăresc 357 grame perechea, pedalele BikeFun au doar 326g. Desigur, diferenţa nu este mare, dar sunt totuşi mai uşoare.

review recenzie test pedale automate spd bikefun dual trap 03

În teren s-au comportat exemplar, iar reglate să ofere o tensiune medie la prindere, pedalele nu au dat nici un rateu. Traseele folosite pentru testul acestor pedale au avut şi mult noroi. Dacă anvelopele bicicletei le mai poţi proteja de noroi, luând bicicleta în spate pe porţiunile cu noroi lipicios, pantofilor nu ai ce să le faci şi implicit plăcuţelor din talpă. Talpa pantofului se va încărca negreşit cu noroi.

review recenzie test pedale automate spd bikefun dual trap 04

Important este mai departe cum reuşesc acum să clipseze de pedalele care, teoretic, nu au prea mult noroi pe ele. În cazul de faţă pedalele Bikefun s-au fixat foarte bine de plăcuţe. Este drept că s-au prins mai greu atunci când plăcuţa abia se mai distingea în talpă din cauza noroiului, însă cu puţină insistenţă se fixau.

review recenzie test pedale automate spd bikefun dual trap 05

Nu este totuşi surprinzător întrucât mecanismul pedalelor este aerisit şi nu presează prea tare noroiul acumulat în talpă. De fapt mecanismul seamănă mult cu cel al pedalelor Wellgo şi nu aş fi surprins ca marca din spatele pedalelor BikeFun să fie chiar Wellgo ceea ce ar însemna un mare plus pentru fiabilitate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Preţul pedalelor BikeFun Dual Trap nu este cel mai mic de pe piaţă, în comparaţie cu pedalele din categorie similară, însă greutatea redusă, fiabilitatea şi utilizarea pozitiva în noroi totuşi le recomandă a fi bune.

Preţ la data realizării testului: 219 lei
Producător: BikeFun

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 10 =