Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete…
Pe langa faptul ca miscarea te apara de boli de inima, intareste oasele, scade nivelul colesterolului “rau” din sange, te ajuta si sa ai o stare de buna dispozitie. S-a dovedit stiintific faptul ca activitatea fizica alunga depresia si te ajuta sa nu mai fii atat de stresat. Potrivit ultimelor descoperiri in domeniu, sportul practicat regulat are un rol important chiar si in preventia cancerului. Miscarea alaturi de o alimentatie sanatoasa asigura buna functionare celulara si inhiba mutatiile celulare anormale.
Hotaraste sa faci sport nu pentru ca trebuie, ci pentru a te distra, pentru a te simti bine cu si prin miscare. Daca mersul la sala ti se pare plictisitor, cauta o activitate fizica in aer liber care sa ti se potriveasca. Daca esti o persoana sociabila, alege sporturile de echipa, iar daca preferi sa ai parte de mai multa liniste pe cele pe care le poti practica si singur.
Miscarea elibereaza in sange endorfine, de aceea starea de dupa efort fizic este una placuta si energizanta. In cazul miscarii, “pofta vine mancand”,cu cat faci mai mult sport, cu atat vei vrea mai mult. Cel putin 30 minute de activitate fizica in fiecare zi, te pot feri de numeroase afectiuni si te ajuta sa-ti oxigenezi mai bine plamanii. Totusi, atunci cand incepi sa faci sport, nu exagera cu miscarea din prima zi, poti risca intinderi, febra musculara. Activitatea fizica trebuie sa inceapa cu cateva exercitii de incalzire, apoi sa continue intr-un ritm crescator, dar nu pana simti durere sau oboseala foarte puternica. Finalul nu trebuie sa fie nici el brusc, ci gradat pana cand respiratia revine la normal.
Foarte importanta este si hidratarea. Consumul de apa inainte, in timpul si dupa efectuarea activitatii fizice este vital. Efortul fizic face ca organismul sa piarda apa, iar inlocuirea acesteia este de preferat sa nu fie facuta cu sucuri acidulate, cofeina sau alte bauturi indulcite, ci tot cu apa.
Alege sa investesti in echipamente care iti permit sa faci sport cand e cald, dar si cand e frig, de exemplu bicicleta, ea poate fi folosita aproape pe orice fel de vreme. Pentru plimbarile pe jos, cu bicicleta sau rolele cauta zonele cu aer curat (parcuri, gradini, zone de munte).
Cea mai la indemana metoda este evident mersul pe jos, dar combinarea utilului cu placutul ramane solutia ideala pentru multi dintre noi. A pedala pe bicicleta prin parc sau practicarea sportului preferat impreuna cu prietenii te ajuta si sa te mentii in forma nu doar fizic, dar si psihic.
Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.
Pentru cei care au serviciu sau sunt stresati din alte motive : DUPA O TURA CU BICLA , uiti de tot ce te streseaza !