Acum citesti
Benzi kinesiologice SpiderTech X Spider

Urmărind diferite competiții sportive la televizor sau pe viu, unii dintre voi poate au remarcat niște bandaje colorate aplicate pe diferite părți ale corpului anumitor sportivi. Denumite benzi kinesiologice, acestea sunt o descoperire/inovație recentă cu scopul de a vindeca diferite afecțiuni, de la entorse și până la rupturi musculare. Cu toate că efectul lor constituie un subiect de discuție amplu, îmi adaug părerea personală acestei lungi liste după ce am avut ocazia să le testez.

P1320138

Mai sus spuneam că aceste benzi și-au făcut de câțiva ani intrarea la scară mare în lumea sportului, dar merită menționat că acestea au fost dezvoltate la mijlocul anilor 70 de către japonezul Kenzo Kase. Modul în care funcționează se bazează pe faptul că aceste benzi elastice ridică într-o mică măsură pielea, permițând un drenaj limfatic și al lichidelor mai bun în zona unde sunt aplicate, având astfel efect anti-inflamator și permițând o vindecare mai rapidă. Prin urmare, se pot folosi atât în caz de probleme ale articulațiilor, cât și în caz de probleme musculare. Totodată, inventatorul acestora recomandă folosirea benzilor în urma unei examinări medicale pentru a determina exact zonele unde urmează a fi aplicate și în același timp afirmă că acestea oferă rezultate bune cuplate și cu alte metode de tratament. Cât privește concluziile unor experimente medicale privind eficiența lor, părerile sunt împărțite, unii sportivi simțind o imbunătățire a motricității și funcțiilor musculare, pe când în alte cazuri rezultatele fiind complet neglijabile. Pe scurt, cam așa sună prezentarea benzilor kinesiologice în general, iar în cele ce urmează, voi relata experiența personală cu acestea.

În instrucțiunile de aplicare a benzilor X Spider, produse de SpiderTech, se indică aplicare lor în zona cu durere, indiferent că este vorba despre articulații sau mușchi. Puțină îndemânare este necesară când este vorba de „montare”, însă impedimentul l-am depășit relativ ușor. Ca să mă conving de acțiunea benzilor, am aplicat una pe mușchi (mușchiul gastrocnemian) și cealaltă în zona genunchiului, unde subsemnatul simte un disconfort.

P1320142

În timpul efortului, benzile nu se simt, fiind foarte lejer de purtat. Cât despre efectul propriu-zis, constatările mele sunt împărțite. În cazul benzii de pe gambă, nu pot remarca un plus cert. În același timp, nici nu am depus un efort consistent care să necesite o oxigenare și o alimentare cu sânge de debite mari, lucru ce poate nu a pus în valoare utilitatea acestora. Totodată, aș ține cont și de o, să îi spun așa, regulă nescrisă a sportului, cum că fiecare organism reacționează la un stimul într-un mod propriu. Cu alte cuvinte, dacă nu a funcționat pentru mine, nu înseamnă că pentru alții nu va funcționa.

P1320120

Totuși, în privința benzii aplicate pe genunchi, efectul l-am simțit la scurt timp după începerea efortului. Pentru a-l descrie cât mai precis, este necesară o paralelă cu o fașă elastică, folosită tot de subsemnatul tot în cazul durerilor resimțite la nivelul genunchiului. Acțiunea benzii este aproape la fel de eficientă ca și cea a fașei, dar nu o egalează. Cu toate acestea, avantajul stă în faptul că banda nici nu pune presiune pe respectiva zonă, permițându-i să se miște în voie ceea ce facilitează și circulația sanguină. De asemenea, nici nu există riscul să se desfacă și să cadă, singurul mod de a scăpa de bandă este dezlipirea acesteia. Însă indicația din paragraful anterior este valabilă și aici, faptul că pentru mine a funcționat nu înseamnă că la fel va acționa și în cazul altor persoane.

Prețurile produselor SpiderTech sunt:

1. pachet cu 6 benzi X Spider universal – 38 lei
2. pachet cu 20 benzi X Spider universal – 115 lei
3. cutie cu pretaiate adaptate special (spate / cot / genunchi) 6 benzi – 105 lei.

Vezi Comentarii (8)
  • Acum 2 ani am facut epicondilita la cot din cauza efortului pe bicicleta si la sala. Nu mai puteam sa ridic o cana cu apa si ajunsesem disperat pentru ca durerile au persistat cateva saptamani, timp in care am facut repaus complet si am incercat diverse creme fara nici un rezultat. La 2 zile dupa ce mi-am pus banda durerile au inceput sa ma lase considerabil, si dupa aprox. 2 saptamani am putut sa incep sa fac exercitii de recuperare cu greutati mici. Am purtat benzi cam 1 luna in total timp in care m-am refacut complet. Ce pot sa va spun e ca benzile mai sus mentionate sunt cam scumpe. Se gaseste banda la rola in farmacii undeva pe la 40 de ron din care poti sa faci peste 12 aplicari medii. Foarte importat ca primele aplicari sa fie facute de o persoana competenta sau sa urmariti tutorialele online. Sanatate!!

  • Ce ai tu la genunchi se cheama „Runner’s Knee” ?
    Eu am problema asta si ma gandesc ca ar putea da rezultate bune si la mine.
    Multumesc !

  • Din start va spun ca am in portofoliu si astfel de banda, chiar daca este secundara altor produse medicale pe care le reprezint.
    Pur medical, recomand kinesio tapingul. Chiar daca specializarea mea este in acupunctura, sunt multe patologii unde dau prioritate benzii fata de alte tratamente. Nu e placebo. E pur efect fizic, atestat medical..Nu afecteaza mobilitatea articulatiei, daca este plasata pe articulatie si in plus o sustine. Nu strange membrul, nu blocheaza circulatia, dimpotriva o favorizeaza. Prin simplul lifting al tegumentului, la nivel microscopic promoveaza o vascularizare superioara si implicit o oxigenare superioara pentru zona vizata. Nu intru in detalii. Atentie insa la calitatea ei si la modul de aplicare. Am multi clienti KT care aplica benzi. Dintre toti merita sa mentionez pe KT Alexandru Lefter din Iasi. Asta nu inseamna ca nu mai avem si alti KT buni in Romania. Dimpotriva. Daca veti fi nevoiti sa apelati la astfel de servicii…pe el il recomand cu intaietate. Iar daca ar fi sa recomand un produs din domeniu, aici gasiti banda cea mai buna din Romania, coreeana, clasata in top 3 european. Pe testate atat pe piele uscata cat si transpirata http://www.orientalmed.ro/banda-kinesiologica Cat si la frecus competitional. Inchipuiti-va la ce cerinte trebuie sa reziste o astfel de banda la o competitie de rugby. Si rezista cu brio.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 17 =