Acum citesti
Apa – cand si de ce avem nevoie de ea

Contrar ideilor unora, apa este singura bautura naturala, care nu contine nici zahar, nici indulctori, nici aditivi chimici.

apaTinand cont de faptul ca suntem construiti in proportie de pina la 75 % din apa, nu avem cum sa nu acordam o deosebita importanta. Apa este mai mult decat cruciala pentru sanatatea noastra, fapt care ne-a determinat sa deschidem si acest subiect,deoarece nu de multe ori punem apa in fata altor bauturi : spre exemplu energizante, sucuri naturale si carbogazoase etc.

Doar nu v-ati gandit vreodata ca sucurile naturale sunt chiar atat de naturale pe cat se spune nu? Nu sunt deloc chiar iar pentru bicicleta sunt chiar de evitat . De ce? Pentru ca provoaca transpiratie in exces datorita cantitatii mari de zahar pe care o contine. Aceeasi regula se aplica si pnetru bauturile energizante. Un studiu recent  s-a aratat adevarata valoare a apei pentru biciclistii care o consuma. Subiectii au fost imparititi in doua categorii dinstincte : prima categorie a consumat 1 litru de apa cu 1 ora inainte de a iesi la pedalat, cealalta grupa a consumat in timpul pedalarii un sfert de litru. Rezultatul a fost uimitor, deoarece cei care au consumat apa cu mult inainte au avut performante mult mai bune si un ritm al batailor inimii scazut, fata de ceilalti care au baut apa in timp ce pedalau si care au fost mai putini performanti.

Este deja stiut ca pentru iesirile cu bicicleta, mai ales in perioadele calduroase, corpul are mare nevoie de lichide in special de apa. Pastrati-va hidratati la orice iesire cu bicicleta, astfel incat performantele voastre de pedalat sa nu fie afectate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − twenty =