Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie,…
Cu toate că preţurile pentru powermetre au scăzut mult în ultima vreme, cei de la Team ZWatt cu siguranţă au cea mai bună ofertă. Totuşi există o condiţie, cumpărătorii sunt obligaţi să transmită lunar printr-o aplicaţie de telefon datele lor firmei pentru a fi studiate, dar vor trebui de asemenea să plătească şi un mic abonament lunar. Momentan există două opţiuni: un braţ stâng de angrenaj pentru Shimano sau un model montat pe foile unui angrenaj FSA. În cazul în care există suficienţi doritori care plătesc, va intra în producţie şi un model din carbon pentru MTB.
Modelul Zimanox are senzorul şi emiţătorul montate pe un braţ compatibil Shimano şi poate fi obţinut pentru doar 170 Euro. Zpider are senzorul inclus în prinderea foilor şi este monat pe un angrenaj FSA Gossamer BB386EVO care foloseşte foi asimetrice cu 4 şuruburi compatibile Shimano. Acesta este ceva mai scump (270 Euro) dar măsoară puterea pe ambele braţe. Momentan ambele modele sunt disponbile doar cu braţe de angrenaj de 172.5 mm.
Modelul din carbon pentru MTB măsoară puterea în axul său. Toate sistemele se încarcă cu o mufă magnetică şi sunt complet protejate la apă.
Produsul este în faza de dezvoltare de multă vreme, timp în care a fost testat şi comparat cu Garmin Vector, mai sus putând fi văzută o comparaţie a datelor.
Datele se transmit atât pe BTLE cât şi pe ANT+, aşa că ar trebui să funcţioneze cu orice computer sau aplicaţie de smartphone. S-au făcut teste cu aplicaţiile Strava, TrainerRoad, Zwift, Kinomap, Sufferfest şi multe altele.
După cum spuneam, în schimbul preţului mic, utilizatorii trebuie să fie de acord să trimită lunar datele lor pentru a fi prelucrate şi folosite pentru îmbunătăţiri ale softului. De asemenea, se plăteşte un abonament lunar de 4.46 Euro pe o perioadă maximă de doi ani, după care toate îmbunătăţirile de soft sunt gratuite.
Dacă doriţi să cumpăraţi unul şi să faceţi parte din echipa de test, puteţi face asta pe pagina de Kickstarter a produsului. Mai multe informaţii găsiţi şi pe pagina producătorului.
Informaţii preluate de pe bikerumor.com
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.