Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie,…
Zipp a lansat pe piață noi versiuni ale pipei și tijei de șa SL Speed. Colecția SL conține componente de carbon pentru șosea și ciclocros, prioritatea în proiectare fiind greutatea redusă, fără a se pierde din vedere aerodinamica și ergonomia. Pipa Speed SL are o rigiditate foarte bună la o greutate greu de atins iar tija de șa devine și mai ușoară fără să piardă din calitatea amortizării vibrațiilor și a posibilităților de reglaj.
Noua pipă SL Speed se trage din vechea SL Sprint, dar vine și în versiune de 6 grade față de vechiul model care avea 12 grade iar greutatea a scăzut cu 25%, fiind acum de doar 123 g pentru modelul de 100 mm. Este construită cu tehnologia Exogram, folosită de SRAM și la brațele de angrenaj Red pentru a obține o combinație ideală de rigiditate și greutate redusă.
Pipa SL Speed este disponibilă în lungimi de 70, 80, 90, 100, 110 și 120 mm, toate cu înclinație de 6 grade. Construcția este integrală din carbon, cu șuruburi Torx din titan și este disponibilă doar pentru ghidoane de 31.8 mm și furci de 1 1/8. Pipa cu aspect de carbon mat va avea prețul de 290 Euro când va fi lansată pe piață anul acesta.
Tija de șa SL Speed este o versiune îmbunătățită a modelului deja popular, cu o greutate și mai mică. Este folosită din nou tehnologia Exogram. Va fi disponibilă cu offset de 0 și 20 mm, diametrul de 27.2 și 31.6 mm și în lungimi de 330 și 400 mm.
Modelul de 330 mm și diametru de 27.2 are greutatea de doar 170 g, versiunea cu offset fiind cu 2 g mai grea. Capul de prindere este din aluminiu 6061 și șuruburile Torx din oțel. Limita de greutate este generoasă, la 136 kg. Prinderea este cu un singur șurub și este compatibilă cu șine ovale și rotunde. Prețul va fi de 290 de euro.
Este disponibil și un adaptor pentru montarea bateriei Di2 pe tija de șa la un preț suplimentar de 11 euro. Adaptorul cântărește 19 g, este din plastic și permite introducerea ușoară a bateriei în oricare dintre diametrele de tijă.
Toate produsele vor fi disponibile începând cu luna mai 2016. Pentru mai multe informații accesați pagina producătorului sau a importatorului în România.
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.