Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie,…
Tijele dropper sunt o invenție care în ultima vreme și-a găsit locul pe tot mai multe biciclete. Dacă cele din gama gravity aproape că nu mai vin fără o astfel de tijă, le regăsim mai nou pe modelele de XC, pe gravel bike-uri și chiar pe cursiere. Din păcate ele încă nu au ajuns la o fiabilitate extraordinară, producătorii lucrând intens la acest aspect.
Noua gamă de la KS încearcă să fie mai bună decât vechile modele. Pe exterior nu se observă mari diferențe, cu excelția capului de prindere a șeii, care și acela e asemănător cu modelele anterioare, fiind modificat doar pentru a se bloca la cuplu de strângere mai mic.
Schimbările majore sunt însă în interior. KS au reproiectat cartușul pentru a include un volum mai mare de aer, acesta fiind la o presiune mai mică și oferind o funcționare mai fină. De asemenea presiunile mici împiedică trecerea uleiului peste garnituri, ceea ce înseamnă o durabilitate mai bună în timp.
Tijele LEV foloseau până acum o valvă proprie care le făcea să funcționeze ceva mai greu decât alte modele de pe piață. Noile modele au valva reproiectată, funcționând la o presiune mai mică a uleiului, ceea ce duce la o comandă mai simplă.
Vor exista mai multe mărimi, mai ales pentru diametrul 27.2, din ce în ce mai des folosit la bicicletele de XC de top: 65, 100 și 125 mm.
Manetele au fost de asemenea îmbunătățite, cu locul mărit de apăsare cu degetul. Clemele de prindere pe ghidon sunt prelucrate CNC și sunt compatibile lock-on pentru o greutate mai mică și o aderență mai bună pe ghidon. Toate vor avea culoarea neagră în 2018 și vor fi disponibile și pentru ghidoane de cursieră de 31.8 mm.
KS au dotat de asemenea cu tije dropper în această vară cursierele Mavic Neutral Support din cursele profesioniste. Deoarece aceste biciclete pot ajunge la un număr mare de cicliști în caz de defecțiune completă a bicicletei lor, KS s-au gândit să creeze posibilitatea ca aceștia să își regleze lungimea tijei din mers. Astfel au creat o versiune LEV cu cursa foarte scurtă și au înlocuit cablul cu un mic șnur ușor de accesat. Astfel tijele dropper au ajuns în Marile Tururi Cicliste.
Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
Informații și imagini de pe bikerumor.com
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.