Acum citesti
Teach Bike Challenge: un proiect de fundraising pentru educaţie

Teach for Romania lansează astăzi, 12 martie 2018, Teach Bike Challenge, un proiect de fundraising pentru educaţie.

Teach Bike Challenge se adresează pasionaților de ciclism, amatori sau profesionişti, dar şi tuturor celor care doresc să contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru ei și copiii lor, investind în educație.

Dacă vrei să ieși la o tură cu persoane care îți împărtășesc pasiunea pentru ciclism, dacă crezi că investiţia în educaţie este cea mai inteligentă mutare pe care o putem face ca societate şi dacă ești conștient/ă că implicarea ta este ingredientul esențial pentru a construi un viitor mai bun, atunci înscrie-te acum la pentru prima ediție Teach Bike Challenge!

Comunitatea Teach for Romania intră în al patrulea an de când își propune să fie un partener de încredere în adresarea provocărilor din sistemul educațional, alături de ceilalți actori relevanți, instituții europene, instituțiile statului, societatea civilă, parteneri din mediul de afaceri, media, și, desigur, persoane fizice. Acest proiect este una dintre platformele pentru implicare şi dialog, pe care ți le punem la dispoziție.

Ce se întâmplă în proiect?

  • Completezi formularul de înscriere
  • Devii fundraiser sportiv Teach for Romania
  • Derulezi prima ta campanie de fundraising pentru educaţie folosind platforma Galantom
  • 15 şi 17 iunie: tură cu bicicleta Braşov-Făgăraş
  • 16 iunie: super eveniment de comunitate la Cetatea Făgăraş – citeşte mai multe pe site

Dacă îţi doreşti o adevărată provocare de fundraising şi anduranţă, există şi posibilitatea de a te înscrie în echipă de 2 persoane.

Parteneri: Romanian American Foundation, Autonom Rent a Car, 7card, Spokes – The Friendly Bike Shop, Quest Mission Epic Escape Rooms, Bright, Cetatea Făgăraşului, Galantom, Mediacom, GroupM, Mindshare, Wavemaker, Freerider, Salonul Bicicletei, România Pozitivă.

Date de contact:

Website proiect: http://teachbikechallenge.ro

Website organizaţie: http://teachforromania.org

  • [email protected]
  • Camelia Tiu, Community Management – 0726 567 300
  • Graţiela Dumitrescu, înscriere echipe – 0754 242 441
  • Mircea Racoviceanu, Project Manager – 0723 935 132
    [email protected]

Despre Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!                           

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2017, 68 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 70 de școli, din 12 județe.

Despre Programul Teach for Romania

Context Global

Milioane de copii din toată lumea se nasc în comunităţi sărace şi renunţă la şcoală înainte de a dobândi abilităţi de bază care-i vor ajuta să-şi construiască un viitor, să devină cetăţeni funcţionali, să obţină securitate financiară şi să întemeieze familii sănătoase.

Programul Teach for Romania aparţine unei reţele globale, dezvoltată în anii ‘90 în SUA, atrage absolvenți de top pe care îi sprijină să devină profesori sau învăţători model şi funcţionează cu succes în peste 45 de ţări, pe 5 continente de peste 25 de ani.

Context naţional

În România, aproximativ 42% dintre copiii cu vârsta de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali. Conform celui mai recent studiu PISA*, realizat în anul 2015, România se clasează pe locul 48 din 78 de țări, la nivel mondial. Mai mult, 17% dintre copiii cu vârste între 15 şi 25 de ani nu merg la şcoală sau sunt şomeri, şi din cauza faptului că un sfert dintre ei abandonează ciclul educaţional obligatoriu. Teach for Romania şi-a început în 2014 misiunea de a oferi opţiuni de viaţă, prin educaţie de calitate, pentru fiecare copil din România. *http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Mana

Recrutare, Selecţie şi Integrare

Recrutarea viitorilor lideri din educaţie reprezintă o etapă importantă în derularea programului Teach, iar găsirea lor este un proces provocator şi de durată. În cei peste 3 ani de existenţă, numărul celor care au aplicat pentru a deveni dascăli, s-a dublat. Printre cei 3700 de candidaţi care şi-au dorit să facă parte din program, am întâlnit tineri absolvenţi ambiţiosi şi motivaţi, persoane care au renunţat la funcţii de conducere în companii şi chiar antreprenori care şi-au pus afacerea pe pauză.

Parteneriate şi Relaţii Instituţionale

Departamentul PIR are rolul de a crea o punte de comunicare între programul Teach for Romania şi realitatea sistemului educaţional prin construirea de parteneriate cu cele mai importante instituţii: Minister, ARACIP şi alte instituţii subordonate şi actori importanţi în sistem, dintre care amintim şcoli şi inspectorate. PIR facilitează accesul în sistemul de învăţământ românesc, conform prevederilor legale în domeniu.

Prin proiectul NEWTT, finanţat de Comisia Europeană prin programul de finanţare Erasmus+, pune bazele unei căi alternative de pregătire a profesorilor care intră în învăţământ, alături de Ministerul Educaţiei, împreună cu Universitatea Bucureşti, prin Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Training & Support

Înainte de a deveni învățători şi profesori, candidaţii participă la Academia de Leadership şi Pedagogie, un program intens de pregătire de 6 săptămâni, care-şi propune să formeze şi să dezvolte competenţele candidaţilor, necesare îndeplinirii cu succes a misiunii pe care şi-au asumat-o. Ulterior, o echipă de tutori are rolul de a-i susţine pe parcursul celor 2 ani de predare. Profesionişti din business, traineri, coachi, antreprenori, consultanţi şi profesori, din ţară şi din toată lumea susţin formarea acestor viitori lideri în educaţie.

Alumni şi schimbare sistemică

La finalul celor 2 ani de program, profesorii și învățătorii devin Alumni TFR, fiind încurajați şi sprijiniţi să își continue parcursul în educație din orice rol pe care și-l propun. Am identificat patru domenii prioritare pe care Teach for Romania îşi doreşte să le îmbunătăţească prin contribuţia adusă de Alumni programului:

  • Schimbare sistemică şi elaborare de politici educaţionale;
  • Formarea şi dezvoltarea cadrelor didactice;
  • Inovaţie şi dezvoltare sustenabilă;
  • Media şi conştientizare publică.

Susţinere Instituţională

„În ultimii doi ani, la nivelul comunităților dezavantajate în care s-a derulat, Programul Teach for Romania a reușit să inspire absolvenți de excepție pentru a îmbrățișa cariera de dascăl și să arate că schimbarea este posibilă în și prin educație. Oferind modele, oportunități de dezvoltare a competențelor și inovând procesul didactic, tinerii implicați în program au generat adevărate oportunități pentru o viață de calitate în rândul elevilor. Îi asigur de prețuirea mea pe toți cei implicați până acum în programul Teach for Romania și îi urez mult succes generației de profesori care vor începe să schimbe destine din anul școlar 2016-2017.” Declaraţia Preşedintelui Klaus Iohannis cu ocazia împlinirii a 3 ani de Teach for Romania (Agerpres, vineri, 3 iunie 2016)

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × four =