Acum citesti
Spitzing – e-bike-ul ce atinge 75 km/h

Iată cum lucrurile scapă ușor-ușor de sub control, iar unii producători depășesc orice limite. Spitzing a prezentat la Eurobike un e-bike, cu un motor de 850W, care atinge o viteză de 75 km/h, în varianta îmbunătățită. Oare cum te mai descurci cu această bicicletă pe potecile de munte? Oare cum mai frânezi la timp? Cu gândul că aș putea să dau nas în nas într-o bună zi cu un maniac al vitezei, vă prezint informațiile cheie legate de această bicicletă electrică.

spitzing1

Este cea mai rpidă bicicletă la ora actuală, în versiunea Race. Am menționat asta, deoarece alte două versiuni, Speed și Pedelec, vor fi dotate cu motoare mai mici, fiind capabile de viteze de 45, respectiv 25 km/h. Bicicleta este un full-suspension, deși acest lucru este bine mascat, cu un cadru construit din carbon. Cu un acumulator de 880Wh, aceasta ar trebui să ofere o autonomie de 100 de km. Viteza de 50 km/h este atinsă în maxim 7 secunde.

spitzing2

Butucul de spate provine de la NuVinci, în el fiind integrate și vitezele, doar versiunea de bază fiind echipată cu o transmisie Shimano XT cu 10 viteze. Frânele provin de la Magura, modelul MT4, iar furca și amortizorul de la Fox, ambele oferind o cursă de 150mm.

Interesante sunt și prețurile. Spun interesant, deoarece există pe piață biciclete electrice mult mai scumpe (de până la 15.000 de euro), care nu sunt dotate cu motoare atât de puternice. Varianta de top este oferită pentru 8.499 de euro, pe când cei de bază, pentru 7.500 de euro.

Cât de legale sunt aceste biciclete pe potecile de munte rămâne o întrebare la care cei în măsură, ar trebui să răspundă. Desigur, este electrică și nu poluează, însă dacă pică în mâinile cui nu trebuie, am impresia că lucruri rele se pot întâmpla.

Care este părerea ta despre aceste e-bike-uri puternice?

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + seventeen =