Acum citesti
Powerbeat – măsurarea puterii la prețuri incredibil de mici de la Watteam

Măsurarea puterii devine din ce în ce mai puțin exclusivistă și probabil în 2-3 ani va deveni ceva banal pe bicicletele tuturor amatorilor, pe piață apărând mereu soluții tot mai ieftine care chiar dacă nu se ridică la precizia celor scumpe, sunt suficiente pentru nivelul unui amator pasionat. Cei de la Watteam au scăzut prețul senzorului dual Powerbeat la un nivel incredibil și au introdus un model cu măsurare pe o singură parte ce scade prețul chiar mai mult!

Noul model Powerbeat Single la doar 260 Euro e o opțiune excelentă pentru a începe antrenamentul după putere. Se instalează foarte simplu, doar pe brațul stâng al angrenajului. Senzorul se lipește pe brațul de aluminiu iar partea electronică se prinde de angrenaj cu axul pedalei.

Modelul Powerbeat Single nu e încă disponibil pe piață, data lansării fiind în prima săptămână din noiembrie 2017, dar acesta se poate precomanda. El folosește aceiași electronică cu modelul dual și poate fi upgradat la acesta cu un kit ce costă tot 260 euro.

Prețul a scăzut și la modelul Powerbeat Dual cu măsurarea la ambele picioare care costă acum doar 400 Euro. Acesta oferă măsurarea individuală a puterii picioarelor dar și date despre balanța puterii între ele și despre eficiența pedalatului, la un preț ce pare a fi cel mai mic de pe piață.

În final, ca în reclamele de Teleshoping, Watteam oferă 2 pachete duale cu opțiunea 2pack, la prețul de doar 700 Euro pentru cei ce vor să măsoare puterea pe mai multe biciclete (sau să îl cumpere mai ieftin împreună cu un prieten, bineînțeles). Watteam salvează bani cu accesoriile și instrucțiunile de montaj, prețul scade, toată lumea e fericită.

Pentru cei nu foarte încântați să manufactureze lucruri la bicicletă, Watteam oferă doar în SUA serviciul de montaj. Pentru 100 USD ce include transportul angrenajul se poate trimite la ei în atelier unde senzorul este montat și calibrat. În 2018 speră să extindă acest serviciu la nivel mondial.

Toate modelele Watteam comunică prin ANT+ și BTLE funcționând cu majoritatea computerelor de pe piață și cu aproape toate smartphone-urile. Senzorii sunt prinși cu rășină epoxidică de un braț de angrenaj din aluminiu. Partea electronică e într-un mic pod ce se atașează între axul pedalei și brațul angrenajului. Fiecare senzor are un acumulator intern ce oferă o autonomie de 60 de ore și se încarcă foarte ușor prin USB. Până acum senzorii au fost recomandați doar pentru șosea, dar acum sunt recomandați și pentru gravel și ciclocros. Deocamdată nu se recomandă folosirea acestora la MTB.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 14 =