Acum citesti
Noul Corratec InsideLink Enduro cu o cursă de 175mm

Corratec a prezentat o bicicletă de enduro publicului larg, noul Insidelink Enduro 175. Bicicleta este gândită atât pentru trasee de All-mountain cât și pentru Freeride, dată fiind cursa mare care poate prelua și cele mai dificile aterizări. Cu un set de roți de 27.5 inch, noua bicicletă va avea o furcă cu o cursă de 170mm, însă de abia la nivelul basculei se întâmplă lucruri interesante: bicicleta este dotată cu tehnologia patentată de Corratec și botezată 10Hz, care permite mărirea cursei de la 160 la 175 mm. Construcția este de tip VPP, iar tehnologia 10Hz constă în utilizarea unui amortizor obișnuit, un Rock Shox Monarch RT, susținut de un elastomer hightech MDU (Middle Density Urethane) care nu face altceva decât să preia șocurile mici, până ce bascula ajunge să comprime cu adevărat amortizorul.

c_925bfa45d0

Elastomerul asigură deci o cursă suplimentară de 15mm, pe lângă cei 160 susținuți de amortizor, iar cei de la Corratec promit că basula va lucra extrem de sensibil. 10Hz este de fapt frecvența cu care elastomerul înghite șocurile, timp în care amortizorul rămâne neclintit. Tehnologia a fost prezentată anul trecut pe bicicletele de All Mountain, fiind împrumutată pentru 2016 și pentru noul model de enduro.

Corratec-Enduro-175-237-von-14-780x520
În dreapta, exact und se termină șocul, este montat elastomerul (culoarea neagră), care asigură și prinderea de top tube.

 

Furca instalată pe noua bicicletă de enduro este un Rock Shox Pike, dar nu unul oarecare, ci unul care este setat special pentru modelul de față, deoarece trebuie să lucreze împreună cu bascula ce beneficiază de o tehnologie diferită. Unghiul headtube-ului este amplasat la 65 de grade, iar cablurile sunt trase desigur prin interiorul cadrului. Bavarezii vor oferi modelul de bază pentru un preț de 3.799 euro, pe când modelul de top, echipat cu Sram X1 și frâne Sram Elixir 9 Trail, va fi oferit pentru 4.799 de euro. Bicicleta este disponibilă doar cu cadru din aluminiu. Cel puțin, pe moment.

via Corratec

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × three =